Volledig scherm
© ANP Pro Shots
1
EINDE
0
  • Siem de Jong 50'

PSV dankzij Siem de Jong zonder franje voorbij Vitesse

Voor de derde wedstrijd op een rij heeft Siem de Jong zijn waarde bewezen voor PSV. Na zijn goals van de afgelopen weken tegen Roda JC en Go Ahead Eagles tekende hij vanavond voor de enige treffer in het thuisduel met Vitesse.

Nabeschouwing

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Door Maarten Wijffels

Het was ook nog eens typisch zo'n doelpunt waar hij het patent op heeft. Na een ingestudeerde corner trok Andrés Guardado de bal terug naar de rand van de zestien meter waar De Jong kwam inlopen en fraai in het dak van het doel schoot. In de dug-out had ook trainer Phillip Cocu er een applausje voor over. Nu De Jong eindelijk genoeg is voor een reeks van wedstrijden, geeft Cocu hem ook die kans. Vorige week in Deventer ging dat ten koste van Marco van Ginkel, gisteren bleef Bart Ramselaar op de bank.

De goal van De Jong was meteen ook een schaars hoogtepunt in een verder vlakke wedstrijd. Dat lag enerzijds aan PSV. Dat had veel balbezit, drukte Vitesse achteruit, maar de aanvallen misten te vaak precisie. Aan de overkant bakte Vitesse er nog minder van. Van een bekerfinalist mag je toch wel iets van overtuiging verwachten in balbezit, maar tot meer dan drie fatsoenlijke aanvallen in 90 minuten kwamen ze niet. 

Bij PSV moest het gevaar ook na de voorsprong van Siem de Jong blijven komen en van invaller Jürgen Locadia die nog op de paal schoot. Het gebrek aan aanvallende brille zal ook bondscoach Danny Blind (weer) hebben gezien. Hij besloot gisteren om slechts één PSV'er (keeper Jeroen Zoet) op te roepen voor de komende interlands tegen Bulgarije en Italië.  

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft!
PSV wint van een armoedig Vitesse. De goal van Siem de Jong bleek genoeg.

Daar was weer bijna Siem de Jong. Nu legt Marco van Ginkel terug, maar gaat het schot van de huurling van Newcastle United over.

Wat een moment! Eloy Room redt op een schot van Marco van Ginkel, de bal lijkt alsnog over doellijn te hobbelen, maar de keeper tikt hem nét voor de lijn weg. Guram Kashia kan vervolgens wegwerken.

Gele kaart Alexander Büttner

PSV wil het graag voortijdig beslissen. Nu schiet invaller Jürgen Locadia hard op het doel van Eloy Room, maar hij raakt de paal. Vlak daarna redt de goalie op een lage inzet van Siem de Jong.

Arnold Kruiswijk wordt vervangen door Alexander Büttner

Davy Pröpper slingert een vrije trap de zestien in, maar in kansrijke positie mist Nicolas Isimat-Mirin de bal helemaal. Kans op de 2-0, maar nu blijft het spannend.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Gele kaart Matt Miazga

Mogelijkheid voor Vitesse, maar een vrije trap vanaf de linkerkant gaat aan iedereen voorbij.

Andrés Guardado wordt vervangen door Jorrit Hendrix

Nathan wordt vervangen door Adnane Tighadouini

Gastón Pereiro wordt vervangen door Jürgen Locadia

Nu een mogelijkheid voor Vitesse. Milot Rashica legt terug, maar het schot van Lewis Baker is niet goed genoeg. Jeroen Zoet kan in twee instanties redden.

GOAL! 1-0 PSV! Doelpunt Siem de Jong
Daar is-ie dan toch, de goal! Andrés Guardado legt vanaf de achterlijn terug, de inlopende Siem de Jong schiet prachtig raak.

We beginnen met een controversieel moment. Ricky van Wolfswinkel wordt in de zestien van PSV tot twee keer toe gehinderd door Hectór Moreno. Te weinig voor een strafschop.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Tweede helft begonnen
Er is afgetrapt voor de tweede helft, laten we hopen op een leukere wedstrijd.

Kevin Diks wordt vervangen door Kelvin Leerdam

Einde eerste helft
Slaapverwekkend, zo kan de eerste helft best samengevat worden. Ruststand is dan ook 0-0.

Gele kaart Kevin Diks

Na weer wat kleine kansjes over en weer, lijkt PSV het gas nu open te draaien. Periode van druk, afgesloten met een corner die tot niets leidt.

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
0
3
Rode kaarten
0
0
Balbezit
52%
48%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
4
2
Vrije trappen
13
9
Overtredingen
7
10
Buitenspel
2
3
Schoten op paal / lat
1
0
Schoten op doel
7
2
Gered door de doelman
2
6
Schoten naast
5
5
Terug naar boven

Opstelling

4-3-1-2
4-2-1-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven