PSV-fan laat bedelaarster opdrukken in ruil voor kleingeld

VideoIn een heerlijk voorjaarszonnetje leven de supporters van PSV toe naar hun Wedstrijd van het Jaar (in ieder geval tot nu toe). Het is vandaag zo'n 14 graden in Madrid. De circa 3000 PSV-fans vermaken zich opperbest op de vele terrasjes in de Spaanse hoofdstad.

De sfeer is over het algemeen heel gemoedelijk. Sommige mensen in Spanje spreken schande over een filmpje, waarop te zien is dat PSV-supporters op een terrasje muntjes op de grond gooien voor bedelaars. Een verontwaardigde Spanjaard spreekt de Nederlanders vermanend toe en geeft de bedelende vrouwen wat kleingeld in hun hand.

Opdrukken
In een ander filmpje (hieronder te zien) vernedert een PSV-fan een van de bedelaarsters door haar te laten opdrukken in ruil voor wat muntjes. Niet alle PSV-supporters maken de bedelaars publiekelijk te schande. Sommigen geven gewoon geld. De vrouwen werden later door de politie van het plein gestuurd. (Lees verder onder de video's)

Maar verder is er nauwelijks een wanklank te horen in de Spaanse hoofdstad over de Nederlandse supporters. Of het moet gaan om de blote billen van onderstaande PSV-fan, die midden op straat zijn broek liet zakken.

Dinsdagavond om 20.45 uur is het erop of eronder voor PSV. Dan begint in Estadio Vicente Calderon de return in de achtste finale van de Champions League. De heenwedstrijd eindigde twee weken geleden in Eindhoven in 0-0. Op het Plaza Mayor op enkele honderden meters van het stadion hebben zich vroeg op de middag al honderden fans van PSV verzameld.