Volledig scherm
© ANP Pro Shots

PSV-Feyenoord definitief naar 17 december

UpdateDe competitiewedstrijd tussen PSV en Feyenoord wordt op 17 december afgewerkt. Dat heeft de KNVB vandaag bekendgemaakt. De ploegen zouden elkaar aanvankelijk afgelopen zondag al treffen in het Philips Stadion. Dat was echter niet mogelijk, omdat PSV vrijdag nog de tweede helft van het gestaakte uitduel met Estoril in de Europa League moest afwerken.

De topper werd vervolgens verplaatst naar dinsdag, maar op die dag bleek de NS niet alle supporters van Feyenoord te kunnen vervoeren. Na lang beraad is gekozen de wedstrijd op woensdag 17 december vanaf 20.45 uur te spelen, waardoor de bekerwedstrijd die PSV dan zou spelen tegen Roda JC verplaatst wordt naar dinsdag 20 januari.

,,Wij zijn vanwege het sportieve belang tevreden met deze oplossing,'' zei operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB. ,,De competitie loopt op deze manier snel weer gelijk en de wedstrijd wordt hierdoor zoveel als mogelijk onder gelijke omstandigheden gespeeld als op de oorspronkelijke datum. Mede met dank aan de constructieve houding van de NS en de gemeente Kerkrade kunnen ook supporters van Feyenoord naar de topper tegen PSV.'' Rotterdamse fans die op 17 december niet naar Eindhoven kunnen of willen, hebben een week de tijd hun gekochte kaartje terug te geven.

Roda JC verzette zich aanvankelijk tegen het verplaatsen van de bekerwedstrijd in Kerkrade, maar ging uiteindelijk toch akkoord. ,,We beseffen dat Roda en diens supporters nu gevolgen ondervinden van het staken van Estoril-PSV,'' aldus De Jong. ,,We hebben er begrip voor als zij dit liever anders hadden gezien.''

PSV gaat aan kop van de eredivisie, Feyenoord staat derde met zeven punten minder. Beide clubs hebben een druk programma. PSV gaat zaterdag op bezoek bij FC Dordrecht en speelt daarna in tien dagen tijd vier keer thuis (tegen Dinamo Moskou, FC Twente, Feyenoord en Go Ahead Eagles). Na de korte winterstop moet de Eindhovense club dan in januari ook meteen weer vier keer spelen. Feyenoord heeft deze maand nog vier uitwedstrijden op het programma staan, tegen Excelsior, Standard Luik, PSV en NAC Breda.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement