Volledig scherm
Sam Lammers na zijn goal voor PSV tegen FC Basel, afgelopen juli. © BSR/SOCCRATES

PSV geeft duidelijk signaal af aan Sam Lammers

PSV wil graag langer door met de nu nog geblesseerde Sam Lammers, wiens contract tot medio 2021 loopt.

Over de afwezigheid van Donyell Malen en Steven Bergwijn bij PSV is de afgelopen weken veel gezegd en geschreven. Tegelijkertijd mist de Eindhovense club ook een spits die de laatste wedstrijden een prima alternatief had kunnen zijn: Sam Lammers. De 22-jarige Goirlenaar herstelt van een knieblessure en sluit naar verwachting in de winterstop weer aan bij PSV, dat op trainingskamp gaat naar Qatar. PSV heeft Lammers tegelijkertijd een signaal afgegeven dat de club hem graag langer wil behouden. 

Het contract van de dit seizoen vanuit Heerenveen teruggekeerde aanvaller loopt medio 2021 af en PSV wil de verbintenis graag verlengen. In het vorige voetbaljaar produceerde hij zestien goals bij de Friese club en dat heeft PSV mede overtuigd dat hij in de toekomst van waarde kan zijn in het Philips Stadion. Lammers heeft zelf ook de intentie om langer bij PSV te blijven en de verwachting is dan ook dat partijen elkaar op dit punt gaan vinden. Hij richt zich eerst op zijn herstel, dat hem in januari weer naar een hereniging met zijn ploeggenoten op het trainingsveld moet brengen. 

Kniekwetsuur

Wanneer hij dan weer inzetbaar is tijdens wedstrijden, is nog niet helemaal te voorzien. Lammers liep in de beginfase van het seizoen een kniekwetsuur op tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal. In de wedstrijd daarvoor liet hij nog zien een goed plan-B voor PSV te kunnen zijn en scoorde hij als invaller tegen FC Basel knap in het duel om Champions League-kwalificatie.

Uiteindelijk baatte die goal PSV niet omdat de club door een nederlaag in Zwitserland uit het toernooi vloog. Lammers was op dat moment al niet meer inzetbaar en het fysieke malheur van de door PSV opgeleide spits kwam nu extra slecht uit omdat er ook andere blessures waren. Met Malen, Bergwijn en Lammers miste PSV tijdens het ‘crisisblok’ van de afgelopen weken de drie eerste opties voor het centrum van de frontlinie. Daarnaast is een andere centrumspits (Maxi Romero) verhuurd aan zijn vorige club in Argentinië.