Volledig scherm
Luuk de Jong in duel met Borussia Dortmund-speler Marc Bartra. © ProShots

PSV kansloos onderuit tegen Dortmund in oefenduel

UpdatePSV heeft in de voorbereiding op de tweede helft van de competitie een forse nederlaag opgelopen in de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund. In La Línea de la Concepción bij Gibraltar zag PSV-trainer Phillip Cocu zijn ploeg met 4-1 kansloos onderuit gaan tegen de Duitse topclub.

Dortmund was de baas in het veld in de eerste helft en kreeg al vroeg via een strafschop de kans om op voorsprong te komen na een overtreding van Santiago Arias. De inzet van Marco Reus werd echter gestopt door Jeroen Zoet. Kort daarop maakte Reus zijn misser goed door alsnog de 1-0 binnen te schieten. Nadat Bart Ramselaar de kans op de gelijkmaker had gemist, zorgde Shinji Kagawa voor de 2-0.

Ook na rust hielden de Duitsers het initiatief. André Schürrle schoot de 3-0 binnen. Luuk de Jong redde voor de Eindhovenaren de eer met een intikker. Christian Pulisic zette vervolgens de eindstand van 4-1 op het scorebord.

Cocu: Niet in de war raken

Trainer Phillip Cocu van PSV vond dat zijn ploeg niet in de war moet raken van de uitslag. ,,We oefenen graag tegen een sterke tegenstander. Dingen die niet goed gaan, worden dan meteen duidelijk en afgestraft. Met balverlies bij onze eigen zestien of te grote ruimtes weet een ploeg als Dortmund wel raad. We hebben vandaag op een aantal momenten niet goed verdedigd."

Cocu experimenteerde met een 4-4-2-systeem en zag daarin naar eigen zeggen goede en minder goede dingen. ,,We gaan het nu zeker niet ineens van ons afwerpen, nu we deze wedstrijd verliezen. Ik vind dat zij effectief waren en wij wel een aantal kansen kregen en er misschien een meer moeten maken."

Bij PSV start morgen in het duel met SC Freiburg huurling Marco van Ginkel en ook Héctor Moreno kan na een korte blessureperiode weer beginnen. Luciano Narsingh zal aan de kant blijven nu hij een kuitblessure opliep. Cocu verwacht niet dat de kwetsuur van de aanvaller heel ernstig is.