Volledig scherm
© ProShots
1
EINDE
3
  • Tonny Vilhena 53'
  • Santiago Arias 23'
  • Steven Bergwijn 34'
  • Gastón Pereiro 58'

PSV maakt er een feestje van in de Kuip tegen futloos Feyenoord

PSV heeft een héél grote stap richting de titel in de eredivisie gezet. In de Kuip wonnen de Eindhovenaren eenvoudig met 1-3 van een futloos Feyenoord. En dat terwijl Ajax eerder in de middag met 0-0 gelijkspeelde tegen ADO Den Haag. Het gat is daarmee weer zeven punten.

Nabeschouwing

Door Mikos Gouka

De zondag waarin PSV definitief zou moeten inzien dat de gedroomde landstitel serieus in gevaar zou komen, werd er één waarin de Eindhovenaren heel duidelijk maakten dat ze de topfavoriet voor de hoofdprijs blijven. In de wetenschap dat Ajax twee punten had ingeleverd tegen ADO Den Haag, begon PSV vol energie aan de traditioneel zware uitwedstrijd in de Kuip. Waar Feyenoord een maand geleden in de bekerwedstrijd meteen de toon zette, waren de rollen nu compleet omgedraaid. PSV zette voluit druk, duwde Feyenoord achteruit en creëerde kansen. Feyenoord kon daar een helft lang eigenlijk helemaal niets tegenover stellen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
© ProShots

Gretig
Santiago Arias kopte vogelvrij de 0-1 binnen. De Colombiaan was misschien wel de belichaming van het gretige PSV. Steven Bergwijn verdubbelde de marge door eerst af te rekenen met cipier Bart Nieuwkoop en vervolgens met keeper Brad Jones. En met 0-2 was het krachtsverschil in de Kuip wel duidelijk weergegeven.

Feyenoord, dat Sven van Beek miste met een lichte blessure, zette na de pauze wel aan. De voorzet van Jean-Paul Boëtius, ingevallen voor de niet okselfrisse Steven Berghuis, werd door Tonny Vilhena knap ingekopt. De middenvelder maakte alweer zijn achtste doelpunt van het seizoen, maar wel in een seizoen waarin Feyenoord zelden tot nooit indruk kan maken. Er werd gemorst tegen allerlei kleine clubs en alle topwedstrijden gingen verloren. Tweemaal tegen Ajax en tweemaal tegen PSV.

Dat laatste werd snel duidelijk na de 2-1 van Vilhena. PSV zette aan en kwam weer op een marge van twee doelpunten. De inzet van Bergwijn werd nog gekeerd door Jones maar de rebound was een prooi voor Gastón Pereiro: 1-3.

Voor Feyenoord kan de blik definitief naar woensdagavond waar Willem II in de eigen Kuip moet worden geklopt om de bekerfinale te halen. Plek drie is inmiddels wel uit zicht met elf punten achterstand op AZ. PSV kijkt al alleen nog achterom naar Ajax, dat zeven punten achterstand moet goedmaken.

Volledig scherm
© ProShots
Volledig scherm
© ProShots

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft! PSV wint gemakkelijk van Feyenoord: 1-3! Bedankt voor het volgen en graag tot een volgende keer!

GOAL! Nee! De goal van Jörgensen wordt afgekeurd. Geen 2-3!

Steven Bergwijn wordt vervangen door Cody Gakpo

Er komen nog twee minuten blessuretijd bij in de Kuip.

Bart Ramselaar wordt vervangen door Derrick Luckassen

Doelpuntenmaker Gastón Pereiro wordt vervangen door Mauro Júnior

De tijd begint nu echt te dringen voor Feyenoord. Schoten van Vilhena en Toornstra worden respectievelijk gekraakt en gevangen door Zoet. Nog zeven minuten én een beetje blessuretijd.

Een fraai feitje over doelpuntenmaker Pereiro

Gele kaart Karim El Ahmadi

Een poging van wel héél ver van Vilhena. De doelpuntenmaker ziet zijn poging simpel gepakt worden door Zoet.

Afstandsschot van Boëtius mist richting en gaat ruim naast het doel van Jeroen Zoet. Kan Feyenoord nog iets in de laatste twintig minuten? De tijd begint te dringen.

Isimat-Mirin met een mogelijkheid bij de tweede paal. Zijn volley kan makkelijk gepakt worden door Jones.

En ook aan de andere kant weer een zeer grote kans! Jones voorkomt de 1-4 na een schot van Ramselaar.

Goede kans voor Feyenoord! Jörgensen schiet, maar Zoet kan pakken. Klemvast.

Doelpunt Gastón Pereiro! En de marge is weer twee in het voordeel van PSV. Waar Feyenoord even leek aan te dringen op de gelijkmaker is het aan de andere kant weer raak. 1-3!

Volledig scherm
© ProShots

Gele kaart Eric Botteghin

Doelpunt Tonny Vilhena! Daar is vanuit het niets de aansluiting! Waar Bergwijn aan de ene kant heel dichtbij de 0-3 is, is het aan de andere kant wel raak: 1-2!

Daar wordt Brad Jones bijna verrast door een poging van Steven Bergwijn. De bal gaat net naast.

Gele kaart Jan-Arie van der Heijden! De verdediger van Feyenoord beukt Luuk de Jong in de rug en krijgt geel. Hij is daarmee geschorst voor de volgende wedstrijd, de uitwedstrijd tegen NAC Breda.

Tweede helft begonnen! Bij Feyenoord is Steven Berghuis vervangen voor Jean-Paul Boëtius. De overige 21 namen zijn hetzelfde gebleven. Kan Feyenoord nog een resultaat neerzetten?

laad oudere berichten

Voorbeschouwing

Welkom in de liveblog van dé wedstrijd van het eredivisie-weekend: Feyenoord - PSV. Een belangrijk duel in de strijd om de titel. Volg in de strijd om de titel ook het duel tussen Ajax en ADO Den Haag, die om 12.30 uur begonnen is. 

Volg hier Feyenoord - PSV van minuut tot minuut! Aftrap: 14.30 uur.

Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
4
0
Rode kaarten
0
0
Balbezit
60%
40%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
2
6
Vrije trappen
15
19
Overtredingen
16
15
Buitenspel
3
0
Schoten op paal / lat
0
0
Schoten op doel
4
6
Gered door de doelman
3
3
Schoten naast
4
7
Terug naar boven

Opstelling

4-3-3
4-3-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven