Volledig scherm
© anp
0
EINDE
7
  • Hirving Lozano 18' 73'
  • Luuk de Jong 45'+2'
  • Gastón Pereiro 54' 90'+5'
  • Érick Gutiérrez 75'
  • Steven Bergwijn 90'+2'

PSV maakt gehakt van ADO Den Haag, droomdebuut Gutiérrez

PSV is na vijf wedstrijden nog altijd foutloos in de eredivisie. De ploeg van trainer Mark van Bommel rekende zaterdag zeer overtuigend af met ADO (0-7) en kende zo een uitstekende generale richting FC Barcelona.

Nabeschouwing

Door Chris Ottens

PSV klaarde de klus tegen ADO Den Haag al voor rust en hoefde bij lange na niet tot het uiterste te gaan. Een prettig gegeven, met de fraaie Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona (dinsdag) in het vooruitzicht. En de ploeg van Mark van Bommel wist na drie gelijke spelen op rij weer eens te winnen in Den Haag, dat gebeurde in 2015 alweer voor het laatst.  

In de beginfase zag het er niet naar uit dat PSV een makkelijke wedstrijd tegemoet ging. ADO begon fel en de Eindhovenaren, die van begin af aan de controle namen, hadden moeite om een gaatje in de defensie te vinden. Na wat speldenprikjes van Luuk de Jong wist Hirving Lozano wél te profiteren. De Mexicaan anticipeerde op een beroerde terugspeelbal van Lex Immers en tikte de 0-1 binnen. Een kwaliteit van Lozano, die wel vaker loert op dat soort momenten. De Jong maakte er op aangeven van José Angeliño nog voor rust 0-2 van.

Volledig scherm
Luuk de Jong maakt vlak voor rust 0-2. © anp

Na rust was er al helemaal geen vuiltje meer aan de lucht voor PSV, dat met ADO speelde. Nick Viergever miste in eerste instantie nog wel een enorme kans op de 0-3, even later was het alsnog raak. Aaron Meijers trok De Jong naar de grond, arbiter Bas Nijhuis legde de bal na ingrijpen van de VAR op de stip en spaarde Meijers door hem niet zijn tweede gele kaart te geven. Gastón Pereiro benutte het buitenkansje en gooide het duel in het slot. 

De avond werd nog mooier voor PSV, vooral ook door het debuut van Érick Gutiérrez. Zijn eerste balcontact was een prachtpass op zijn goede vriend Lozano, die er 0-4 van maakte. Zijn tweede balcontact was zowaar nog mooier, 'Guti' legde van ruim 20 meter aan en schoot fraai in de bovenhoek: 0-5. Steven Bergwijn maakte vlak voor tijd nog 0-6, Pereiro zorgde met zijn tweede rake strafschop van de avond voor een 0-7 eindstand. Zodoende is PSV na vijf wedstrijden nog altijd foutloos in de eredivisie.

Volledig scherm
© proshots

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft!

Gastón Pereiro benut strafschop

Penalty PSV.

Doelpunt Steven Bergwijn

PSV kent heerlijke generale voor CL-duel met Barcelona komende dinsdag. ADO legt ploeg van Mark van Bommel geen strobreed in de weg. De Jong dichtbij de 0-6. Maar die ellende blijft de Hagenaars - voorlopig? - bespaard.

Volledig scherm
© anp

Denzel Dumfries wordt vervangen door Aziz Behich

Wat een debuut! Érick Gutiérrez in de eredivisie: 5 minuten, 1 doelpunt1 assist.

Elson Hooi wordt vervangen door Melvyn Lorenzen

Hirving Lozano wordt vervangen door Donyell Malen

Doelpunt Érick Gutiérrez

Doelpunt Hirving Lozano. Érick Gutiérrez bedient zijn vriend op maat en scoort met lob.

Pablo Rosario wordt vervangen door Érick Gutiérrez

PSV heeft niets te vrezen in Den Haag, waar Érick Gutiérrez als invaller zijn debuut mag maken.

Gallery-play in Den Haag. Angelino gooit de trukendoos open met voorzet achter standbeen.

Tom Beugelsdijk wordt vervangen door Nick Kuipers

ADO rijp voor de sloop. PSV freewheelt naar ruime zege. Hendrix dichtij de 0-4, maar op aangeven van Bergwijn mikt hij over.

Aaron Meijers wordt vervangen door Bas Kuipers

PSV kreeg voor de tweede keer dit seizoen een strafschop na ingrijpen van de VAR. Eerder was dat tegen Willem II al het geval. Voor ADO was dit in alle opzichten de eerste kennismaking met de VAR in de eredivisie.

Gastón Pereiro benut strafschop. PSV mag op advies van de VAR aanleggen vanaf elf meter na onnodige overtreding van Aaron Meijers, die Luuk de Jong omver gooit in de zestien.

Bijna de beslissing in Den Haag. Nick Viergever met dé kans op 0-3 na een ingestudeerde corner van PSV. Verdediger mist van dichtbij,

Volledig scherm
© anp
laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
2
0
Rode kaarten
0
0
Balbezit
35%
65%
Strafschoppen
0
2
Hoekschoppen
3
5
Vrije trappen
10
11
Overtredingen
13
9
Buitenspel
0
1
Schoten op paal / lat
0
0
Schoten op doel
2
10
Gered door de doelman
3
2
Schoten naast
3
8
Terug naar boven

Opstelling

4-2-1-3
4-2-1-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven