Volledig scherm
John de Jong, technisch manager van PSV en Justin de bij de ondertekening van zijn PSV-contract. © Edwin van Zantvoort

PSV met vijf debutanten naar Verbier

Mark van Bommel heeft voorlopig drie verdedigers overgeheveld vanuit Jong PSV naar het eerste elftal van de club. Steven Theunissen, Justin de Haas en Maxime Soulas gaan mee naar het Zwitserse Verbier en mogen zich tijdens het trainingskamp van de club bewijzen bij de A-selectie. 

Theunissen speelt bij Jong PSV al langer als linksback en speelde daarvoor in de jeugdopleiding van De Graafschap. De Haas kwam deze zomer over van Jong AZ en kan gebruikt worden in het centrum van de verdediging (links). Soulas is eveneens een bekend gezicht bij Jong PSV. Hij speelde daar de afgelopen twee seizoenen al regelmatig centraal in de defensie, aan beide kanten. 

PSV zoekt nog naar versterkingen voor de A-selectie, met name een rechtsbenige centrale verdediger en een linksback. Komende week hoopt de club daarnaast de Amerikaan Chris Gloster (18) vast te leggen, eveneens een linksback. 

Steven Bergwijn gaat gewoon mee naar Verbier en richt zich voorlopig volledig op PSV, in afwachting van een eventuele transfer. Hirving Lozano blijft in Eindhoven en richt zich op zijn revalidatie en kan ook een transfer maken. Gaat een van beiden vertrekken, dan is de kans groot dat PSV de interesse in Steven Berghuis van Feyenoord kracht bijzet. Het door Feyenoord verlangde bedrag van 20 miljoen euro (genoemd in Voetbal International) zal echter onbespreekbaar zijn voor PSV. 

PSV neemt de volgende 27 spelers mee naar Verbier: 

Keepers: Zoet, Koopmans, Ruiter, Van de Meulenhof
Verdedigers: De Haas, Luckassen, Theunissen, Viergever, Dumfries, Sainsbury, Teze, Soulas
Middenvelders: Afellay, Mauro Júnior, Ramselaar, Sadílek, Rosario, Ihattaren, Hendrix
Aanvallers: Verreth, Bergwijn, Malen, Piroe, Lammers, Gakpo, Bruma, Abouhklal