Volledig scherm
De grasmat in het Philips-stadion ligt er fraai bij. FOTO PRO SHOTS

PSV pakt toch nog prijs

PSV heeft na een zwak seizoen toch nog een prijs te pakken. Het is echter de vraag of de titel 'beste grasmat van Nederland' veel troost biedt aan de teleurgestelde fans. Die hadden op de fraaie grasmat van de Eindhovenaren toch beter voetbal verwacht.

Het biljartlaken in het Philips Stadion is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste voetbalveld van Nederland. Dat maakte PSV vandaag bekend op de officiële website. 

De spelersvakbond VVCS organiseert gedurende het seizoen een veldentest. Wekelijks geven de aanvoerders van alle Eredivisie- en Jupiler League-clubs hun bevindingen door. Op basis van hun beoordelingen stelt de VVCS een ranglijst samen. Voor de tweede keer in drie jaar tijd eindigt het PSV-veld daarin op de eerste plek. 

Namens de VVCS overhandigde voorzitter Danny Hesp een schaal aan 'groundsman' Harry van den Berk. Eerder werd het veld in Eindhoven in 2009 al uitgeroepen tot beste ondergrond van Nederland. Afgelopen seizoen eindigde PSV op een tweede plek. In de Jupiler League ging de eer naar het veld van RKC Waalwijk.