Volledig scherm
Timothy Derijck. ©PRO SHOTS

PSV plukt Derijck weg bij ADO

UpdatePSV heeft met ADO Den Haag overeenstemming bereikt over de komst van verdediger Timothy Derijck naar Eindhoven. De 24-jarige Belg moet er nog wel persoonlijk uitkomen met PSV, maar dat lijkt gezien zijn ambities niet meer dan een formaliteit. 'Toen mijn zaakwaarnemer Karel Jansen de naam PSV noemde, voelde ik meteen de kriebels in mijn buik.'

'Dit was waar ik eerlijk gezegd lange tijd op hoopte', vertelt Derijck op de website van Sport Promotion, dat de belangen van Derijck behartigt. 'PSV is voor mij echt een stap voorwaarts'

Derijck, aanvoerder van het ADO dat afgelopen seizoen grote indruk maakte in de Eredivisie, stond deze zomer al in de belangstelling van Vitesse, waar zijn voormalig trainer John van den Brom inmiddels de scepter zwaait. Ook FC Utrecht informeerde naar de verdediger, maar die zag een overstap naar de Domstad niet zitten.

Tweede keus
PSV richtte zich in de zoektocht naar centrale verdediger aanvankelijk op Niklas Moisander van AZ. Maar het bod van PSV voor de Fin kwam niet in de buurt van het bedrag dat de Alkmaarders voor Moisander willen hebben. PSV heeft daarna de aandacht verlegd naar Derijck.

Feyenoord
Derijck werd in 2005 door Feyenoord overgenomen van Anderlecht. De voormalig jeugdinternational wist echter nimmer een vaste basisplaats te bemachtigen bij de Rotterdammers. Na ruim drie jaar verloste ADO Den Haag de verdediger uit zijn lijden. In de Hofstad kwam Derijck volledig tot bloei. De mandekker manifesteerde zich als een belangrijkse factor in de succesformatie van John van den Brom. Derijck kwam tot 82 wedstrijden voor ADO. De verdediger trof acht keer doel.