Volledig scherm
© BSR Agency
2
EINDE
2
  • Sander van de Streek 7'
  • Gyrano Kerk 39'
  • Luuk de Jong 58' 86'

PSV profiteert in Utrecht maar deels van nederlaag Ajax, opnieuw hoofdrol VAR

PSV leek zondag lange tijd op weg naar de tweede nederlaag in de eredivisie, maar pakte in de slotfase alsnog een punt tegen FC Utrecht: 2-2 Daarmee profiteerde de ploeg van Mark van Bommel maar deels van de misstap van Ajax; het gat met de naaste concurrent bedraagt nu zes punten.

Volledig scherm
© BSR Agency

PSV kwam al vroeg in de problemen tegen FC Utrecht, dat in de 7de minuut al op voorsprong kwam. Sander van der Streek kopte de bal uit een corner binnen, de derde tegentreffer uit een corner voor PSV dit seizoen. Hirving Lozano, die net als Steven Bergwijn fit genoeg was in de basis te beginnen, kreeg direct de kans om het recht te zetten, maar zijn kopbal van dichtbij miste scherpte en precisie.

VAR baart weer opzien

Volledig scherm
© BSR Agency

Ook Pablo Rosario kreeg een kopkans, maar miste. Even later beklaagde Luuk de Jong zich over de VAR. Timo Letschert hield duidelijk het shirt van de PSV-topscorer vast, maar Danny Makkelie, de videoscheidsrechter van dienst, zag er geen strafschop in. PSV had reden tot mopperen, want vorige week kende Makkelie in een soortgelijke situatie bij Vitesse – Heerenveen wel een strafschop toe.

Verder had PSV vooral moeite met de compact verdedigende Utrechters, die weinig weggaven en er zo af en toe gevaarlijk uitkwamen. Uit een van die spaarzame counters werd het nog voor rust 2-0; de pijlsnelle FC Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk schoof de bal na een lange sprint voorbij Jeroen Zoet.

Volledig scherm
© BSR Agency

Stormloop PSV

Volledig scherm
© BSR Agency

Na rust schakelde PSV een tandje bij en werd het na een klein uur ook 2-1. Na een handig balletje van Bergwijn op De Jong schoot die laatste de bal via een grabbelende FC Utrecht-doelman David Jensen in het doel.

Met invallers Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren ontstond er in de slotfase een ware stormloop op het doel van FC Utrecht, waarin De Jong met zijn tweede treffer de eindstand op 2-2 bepaalde. FC Utrecht hoopte nog op een strafschop, maar arbiter Van Boekel besloot na het bekijken van de beelden om er geen te geven. Wederom was die beslissing twijfelachtig.

Poll

Was het een strafschop?

  • Letschert op De Jong niet, Dumfries op Gustafson wel (31%)
  • Letschert op De Jong wel, Dumfries op Gustafson niet (11%)
  • Ja, twee keer een strafschop (49%)
  • Nee, twee keer geen strafschop (10%)
24084 stemmen
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency