Volledig scherm
Denzel Dumfries viert zijn doelpunt. © ANP Pro Shots
0
EINDE
4
  • Steven Bergwijn 12'
  • Daniel Schwaab 33'
  • Denzel Dumfries 79'
  • Gastón Pereiro 90'+4'

PSV rekent simpel af met Heracles

PSV hoefde zaterdagavond niet diep te gaan voor de 15de competitiezege van het seizoen. Tegen Heracles, dat het duel uiteindelijk met negen spelers eindigde, was het in de eerste helft al bekeken: 0-4.

Door Chris Ottens 

Bij PSV keerde Daniel Schwaab terug in de basis, nadat hij de afgelopen twee duels miste vanwege privéomstandigheden. Verder geen wijzigingen bij de Eindhovenaren, die na vier minuten zomaar op achterstand hadden kunnen staan. Brandley Kuwas kreeg een dot van een kans, maar hij schoot wild over het doel. PSV was een stuk effectiever, de eerste de beste kans was direct raak. En hoe; Steven Bergwijn sleepte de bal voorbij een verdediger en wipte de bal vervolgens behendig in het doel: 0-1.

VAR grijpt in

Heracles kwam er zo af en toe gevaarlijk uit, maar scoorde niet. PSV deed dat na ruim een halfuur wel. Het was uitgerekend de in de basis teruggekeerde Schwaab die de bal uit een corner in het doel knikte: 0-2. Daarna was het opnieuw Kuwas die had móéten scoren voor Heracles, maar hij schoof de bal oog in oog met Jeroen Zoet naast. Even later moest Heracles ook nog met tien man verder, nadat scheidsrechter Dennis Higler na ingrijpen van de VAR een rode kaart uitdeelde aan Jesper Drost. De middenvelder van Heracles was een poosje daarvoor hard ingekomen op het been van Pablo Rosario.

Pereiro mist strafschop en scoort

Na rust viel er lange tijd maar weinig te genieten. PSV hoefde niet meer, Heracles probeerde vooral de schade te beperken. In de 66ste minuut hoopte Kuwas nog een penalty te versieren, maar de bal ging niet op de stip. PSV scoorde nog wél, het was Denzel Dumfries met een kopbal de 0-3 maakte. Gaston Pereiro kreeg vanaf de stip nog een kans op de 0-4, maar hij miste. Verdediger Lennart Czyborra sloeg de bal met zijn hand uit het doel en kreeg daarvoor een rode kaart. Zodoende eindigde Heracles het duel met negen man. Even later bepaalde Pereiro de eindstand alsnog op 0-4.

l

Volledig scherm
PSV viert de 0-2 van Schwaab, Duarte baalt. © Marcel van Dorst