Noni Madueke maakte de 0-1 en de 0-2.
Volledig scherm
Noni Madueke maakte de 0-1 en de 0-2. © Pro Shots / Stanley Gontha
Ajax AJA
0
EINDE
4
PSV PSV
 • Noni Madueke Goal 2' 29'
 • Yorbe Vertessen Goal 76'
 • Mario Götze Goal 89'

PSV vernedert Ajax na rood voor Tagliafico en wint Johan Cruijff Schaal

Madueke schittertPSV heeft bij het startschot van het voetbalseizoen een harde dreun uitgedeeld aan Ajax, de kampioen en bekerwinnaar van vorig seizoen. Zo’n 25.000 toeschouwers zagen hoe de bezoekers, nadat Noni Madueke (19) het wederom op zijn heupen kreeg en arbiter Björn Kuipers bij zijn afscheid Nicolás Tagliafico rood gaf, de titelhouder vloerden en met de Johan Cruijff Schaal aan de haal gingen: 0-4.

17 reacties

 • Koster

  3 maanden geleden
  Hoezo niet klaar voor. Je begint toch aan de competitie. Beetje slap.
 • gert meijboom

  3 maanden geleden
  Thomas moet niet miepen, ze hebben een flinke draai om de oortjes gekregen in eigen huis. En dat kan toch een keer? Ten Hag weet dat de mannen de gym in moeten en misschien is Schmidt wel een betere trainer dan we mochten geloven na alle kritiek uit diverse hoeken. Hoop dat het een spannend seizoen wordt met prachtig voetbal.
 • Johann de Witt

  3 maanden geleden
  Tagliaschoppo wilde zeker snel weer zijn, voor de wedstrijd uitgereikte, trofee in de armen sluiten. Was met zijn gedachten niet bij de wedstrijd, zo eenvoudig kan Madueke hem zijn hielen laten zien. En hebben de internationals in Amsterdam geen trainingsschema meegekregen om nagenoeg in topconditie terug te keren van vakantie? Amateuristische aanpak daar! Misschien moet Ten Hag toch maar eens gaan praten met Roger Schmidt hoe je dat het beste aan kan pakken!
 • Thomas Roos

  3 maanden geleden
  @Abdul Mehari: Elk seizoen moet je opnieuw beginnen ongeacht je spelersgroep en dat moet weldegelijk ingeslepen worden. Dat jij het niet met mij eens bent betekent niet automatisch dat het pure onzin is. Ik weet niet of jij Ajax dagelijks volgt? Dan had je het waarschijnlijk met mij eens geweest. PSV 2 klassen beter? Ze waren scherper en meer op elkaar ingespeeld, dat samen met de makkelijke en afwachtende speelstijl, zorgt voor een geflatteerde overwinning van de club uit Eindhoven.
 • Abdul Mehari

  3 maanden geleden
  @thomas roos… wat ingeslepen worden? Ze hebben nagenoeg nog alle spelers tov vorig jaar! En hebben al weken getraind. Pure onzin dus. Ziet er voorlopig naar uit dat PSV 2 niveaus hoger is