Volledig scherm
© Pro Shots
1
EINDE
1
  • Mike Havenaar 87'
  • Davy Pröpper 7'

PSV verspeelt twee dure punten bij ADO

PSV heeft vanavond averij opgelopen in de strijd om de tweede plaats na een 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag. Davy Pröpper bracht de Eindhovenaren al vroeg in de wedstrijd op voorsprong maar een treffer in de slotfase van Mike Havenaar bracht de voor PSV teleurstellende 1-1 op het bord.

Nabeschouwing

Door Nik Kok

De ploeg van trainer Phillip Cocu begon zonder spits Luuk de Jong aan het duel tegen het in vorm zijnde ADO Den Haag dat drie keer achter elkaar had gewonnen en zich uit de degradatiezorgen gespeeld lijkt te hebben. Voor het eerst in drie jaar werd Luuk de Jong, de spits die dit seizoen pas acht keer wist te scoren, gepasseerd bij PSV. In de tweede helft bracht trainer Phillip Cocu hem alsnog in het veld.  

In plaats van met De Jong in de spits speelde PSV in de punt van de aanval met Jürgen Locadia, al wisselde hij veelvuldig van positie met Marco van Ginkel en Siem de Jong. Die aanvalsvariatie pakte aanvankelijk goed uit voor de Eindhovenaren, want Davy Pröpper kon gemakkelijk de eerste treffer binnenschieten na weifelend optreden van de Haage defensie. Slechts één kans kon ADO noteren in de eerste helft, toen Mike Havenaar gevaarlijk was met een krachtige kopbal. 

Energieker was het spel van de thuisploeg echter in de tweede helft, terwijl er ook al gejuicht werd voor een treffer. Het doelpunt van Havenaar werd echter terecht geannuleerd vanwege buitenspel. Een reusachtige kans voor de Japanse spits even later ging verloren terwijl Arias verzuimde om PSV daarna in veilige haven te schieten. Een ziedend schot van Aaron Meijer werd daarna door PSV-keeper Zoet niet goed verwerkt, waarna Mike Havenaar de gelijkmaker alsnog binnen kon koppen. 

Het gat tussen PSV en Ajax is door het gelijkspel drie punten geworden. De Amsterdammers spelen morgen hun competitiewedstrijd tegen Heerenveen. Koploper Feyenoord komt dan ook in actie. De Rotterdammers staan nog vier punten voor op PSV. 

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft!
PSV vergeet goede zaken te doen in de strijd om plek 2.

Zit er dan nog meer in voor ADO? Het publiek schreeuwt de thuisploeg nog maar eens naar voren. Nog één minuut heeft PSV om geen averij op te lopen.

Jürgen Locadia wordt vervangen door Steven Bergwijn

GOAL! 1-1!

Mike Havenaar doet het dan toch voor ADO. Na een paar opgelegde kansen weet hij het nu wél af te maken. Doelman zoet weet de inzet van Meijers in eerste instantie nog te keren, maar Havenaar kan de rebount rustig tussen de palen schieten.

Sheraldo Becker wordt vervangen door Randy Wolters

De spelers proberen het nog wel, maar het lukt niet echt meer in de slotfase. Locadia helpt een grote mogelijkheid nu om zeep door zelf uit te glijden, vlak voor hij uit kan halen.

Donny Gorter wordt vervangen door Guyon Fernandez

Gele kaart Thomas Meißner

Met nog tien minuten mag PSV aanleggen voor een vrije trap van 28 meter.

Locadia probeert het ineens. Zwinkels kan de bal vangen. Ook uit de tegenstoot van ADO komt niks.

Edouard Duplan wordt vervangen door Ruben Schaken

Siem de Jong wordt vervangen door Bart Ramselaar

Er wordt afgeteld tot het begin van het 'Haags kwartiertje', maar het gevaar komt momenteel vooral van Eindhovense kant.

Een wat laat vlagsignaal voor buitenspel van Siem de Jong. Hij schiet hoog over, waarna er gefloten wordt. Het was nog maar de vraag of het wel buitenspel was.

Gastón Pereiro wordt vervangen door Luuk de Jong
De Uruguayaan heeft zijn stempel niet kunnen drukken op deze wedstrijd, en daarom krijgt De Jong nog iets minder dan een kwart wedstrijd de tijd om zich te laten zien.

Er gebeurt in de eerste twintig minuten van de tweede helft nu al meer dan in de volledige eerste. Het spel speelt zich nu ook een stuk vaker af op de helft van PSV, wat een veel leukere wedstrijd geeft.

Pröpper steekt de bal mooi op Arias, die uit de rug van een verdediger wegloopt. De Colombiaan schiet de bal vervolgens in het zijnet. Daar had meer ingezeten voor PSV.

Voor het eerst in de tweede helft moet ADO-doelman Zwinkels reddend optreden. Hij verwerkt het afstandschot van Pröpper tot corner.

Uit de corner ontstaat geen gevaar.

Gele kaart Gastón Pereiro

Havenaar laat het weer liggen. Hij mist vanaf een meter of vier een opgelegde kans op de 1-1. De spits krijgt er geen vaart achter, waardoor Zoet de gelegenheid krijgt de bal te pakken.

ADO biedt een hoop meer weerstand dan in de eerste helft. Ook het publiek lijkt er weer vertrouwen in te krijgen.

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
1
1
Rode kaarten
0
0
Balbezit
37%
63%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
3
2
Vrije trappen
9
7
Overtredingen
5
8
Buitenspel
2
1
Schoten op paal / lat
0
0
Schoten op doel
5
8
Gered door de doelman
7
4
Schoten naast
2
9
Terug naar boven

Opstelling

4-2-1-3
4-3-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven