Volledig scherm

PSV wil Gomes als vervanger Isaksson

PSV wil af van Andreas Isaksson. De Eindhovenaren hopen dat de Zweed deze zomer meewerkt aan een vertrek, waarna zijn voorganger Heurelho da Silva Gomes hem ook weer moet opvolgen. De sluitpost van Tottenham Hotspur staat onder druk in Engeland en wil zelf graag terug naar Eindhoven.

Volledig scherm

Dat meldt De Telegraaf.

Gomes, die in 2004 van het Braziliaanse Cruzeiro overkwam, kende vier uiterst succesvolle seizoenen in Eindhoven. Daarin bereikte hij met PSV de halve finale van de Champions League én werd hij elk jaar kampioen. In zijn laatste seizoen was die titel bijna in het geheel op zijn conto te schrijven. In 2008 maakte Gomes de overgang naar de Premier League.

De prioriteit van PSV ligt bij een twee aanvallers en een middenvelder, zo liet technisch manager Marcel Brands deze week in een onderhoud met boze fans weten. Cassio Ramos, tweede doelman, mag worden verkocht, terwijl talent Jeroen Zoet verhuurd mag worden. PSV trok eerder deze maand Khalid Sinouh (FC Utrecht) aan als reservegoalie.

Mocht Isaksson niet willen vertrekken, dan mag hij samen met Gomes uitmaken wie de eerste keeper wordt. Probleem kan nog Gomes' salaris worden. De Braziliaan verdient 50.000 pond per week bij de Spurs, terwijl het in financieel zwaar weer verkerende PSV onlangs een salarisplafond van 1 miljoen instelde. Gomes kan een spaarzame uitzondering worden.