Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency

PSV wil graag door met Van Bommel

Natuurlijk heeft Mark van Bommel afgelopen zomer voor drie jaar getekend bij PSV. Goed gebruik in Eindhoven is echter dat men voor afloop van de competitie al evalueert. 

De conclusie zal de komende weken geen andere zijn dan dat PSV graag door wil met de coach, waarbij een aantal goede en mindere punten aan de orde komt. In de eredivisie eindigt PSV normaal gesproken op tachtig of meer punten en dat aantal stemt tot tevredenheid, hoewel de afloop van de competitie nog ongewis is. 

Over het optreden van PSV in de Champions League heerst in Eindhoven ook geen negativisme, zeker niet nu pas echt duidelijk is in wat voor poule PSV zat. De vroege en blamerende uitschakeling in het bekertoernooi moet Van Bommel wel als onvoldoende op zijn rapport dulden. 

Transfers

Dat het seizoen zonder prijs als mislukt mag worden beschouwd, is helder. Zover is het echter nog lang niet, omdat PSV nog altijd in de race is voor de titel en bij ieder foutje van Ajax kan profiteren. Na de evaluatie met de technische staf kan PSV aan de slag om de selectie snel op peil te brengen voor het komende seizoen, met in het achterhoofd een aantal mogelijke transfers. Technisch manager John de Jong en zijn scoutingsteam zijn momenteel al volop bezig om te kijken naar versterkingen, al kan PSV ook leunen op eigen (jeugd)spelers die op punt van doorbreken staan.