Volledig scherm
© BSR Agency
0
EINDE
3
  • Sam Lammers 17'
  • Ryan Thomas 70'
  • Cody Gakpo 83'

PSV wint bij ADO en boekt eerste uitzege in eredivisie sinds september

Na zeven wedstrijden in de eredivisie zonder uitzege heeft PSV eindelijk weer eens op vreemde bodem gewonnen. In Den Haag werd ADO met 0-3 verslagen.

Door Yorick Groeneweg

De 0-4 bij PEC Zwolle van 29 september was tot vanavond de laatste keer dat PSV dit seizoen in de eredivisie buiten Eindhoven won. Nu had het ongewijzigde elftal van Ernest Faber van ADO weinig te duchten. 

Zo makkelijk als bij de 0-7 van vorig seizoen ging het niet, maar een monsterscore had weer gekund. Nu werd het 0-3 na doelpunten van Sam Lammers, Ryan Thomas en Cody Gakpo.

Bekijk hier de samenvatting (Premium)

Koopmans uitblinker

Volledig scherm
© ANP Sport

In de eerste helft hield het povere ADO de schade wonderwel beperkt. Nadat PSV uit een strafschop van Sam Lammers op voorsprong was gekomen, kreeg het kans op kans. De uitblinkende keeper Luuk Koopmans (ex-PSV) hield de thuisploeg op de been, al was ADO’s nieuwe linksback Laurens De Bock op slag van rust verrassend dicht bij de 1-1. Lars Unnerstall tikte het vlammende schot over het doel.

Na de 0-2 van Thomas in de tweede helft was het wel gespeeld in Den Haag, waar de degradatiezorgen met de week toenemen. Onder nieuwe trainer Alan Pardew, die nu Lex Immers passeerde, werd na de winterstop alleen van RKC gewonnen. Intussen loopt de ene na de andere concurrent weg bij de nummer 17 van de eredivisie. PSV klom van de vijfde naar de derde plek.

Volledig scherm
© BSR Agency