Volledig scherm
Gaston Pereiro (links), Maxime Lestienne (midden) en Davy Pröpper tijdens de presentatie van de nieuwe aanwinsten van PSV. © anp

PSV zoekt nog naar een nummer 3

Een presentatie van een trio nieuwe spelers. PSV deed het gisteren met gepaste trots. Het was de beurt aan Maxime Lestienne, Gáston Pereiro en Davy Pröpper om zich in hun nieuwe shirt te hijsen.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© epa

Vier jaar geleden zat PSV met een vergelijkbare situatie. Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman en Dries Mertens werden destijds vrijwel tegelijk gekocht. In 2013 kwamen Jeffrey Bruma, Santiago Arias en Stijn Schaars op dezelfde dag naar Eindhoven.

Dit keer ging het dus om een Belg, een Uruguayaan en een Nederlander. Op hen waren alle camera's gericht. Het werd een flitspresentatie waarbij clubiconen Willy van der Kuijlen, Mark van Bommel en Luc Nilis de shirts uitreikten.

Ook al hoefden de nieuwelingen zich in de mediaruimte van PSV niet als haringen in een ton te voelen, toch moet de forse opkomst van fotografen en journalisten hen verrast hebben. Bij de nieuwbakken PSV'ers moet het kwartje zijn gevallen. De verwachtingen over PSV voor dit seizoen zijn bij de buitenwacht torenhoog.

De clubiconen hadden gisteren voor de PSV'ers namen om van te watertanden. Zelf kwamen de aanwinsten nog niet met ronkende teksten. Pereiro is blij dat hij voor PSV mag uitkomen en gaat hard trainen om zichzelf in het team te spelen. Pröpper heeft zin in het presteren bij een topclub en hoeft zeker niet vergeleken te worden met Wijnaldum. Lestienne voelt niet de druk om de zoveelste succesvolle linksbuiten in successie van PSV te worden. Balázs Dzsudzsák, Dries Mertens en Memphis Depay lieten op die positie een zware erfenis achter.

Minstens zo interessant als de installatie van het trio was de bekendmaking van de rugnummers bij PSV. Een nummer 3 ontbreekt. Het is niet toevallig dat dit nummer gekoppeld is aan een positie waarop PSV zich nog wil versterken. Binnen de club is inmiddels de noodzaak onderkend om te proberen een centrale verdediger te strikken. De leiding van PSV kan rekenen op tientallen telefoontjes van zaakwaarnemers en tussenpersonen, waarbij ook Eric Botteghin is aangeboden. Hij lijkt vanwege zijn leeftijd en nog resterende contractduur bij FC Groningen geen serieuze optie.

Bij PSV staat Héctor Moreno al langer op de lijst van gewenste versterkingen, maar het is twijfelachtig of de voormalige AZ-verdediger de stap naar Eindhoven maakt. Op dit moment is Moreno vanwege een kwetsuur nog uitgeschakeld, maar zijn blessure is niet ernstig. In het verleden kampte de Mexicaan met problemen met een middenvoetsbeentje. Een plaatje is uit zijn voet gehaald en Moreno kan naar verwachting snel actief zijn. De verdediger van Espanyol zou ook in de belangstelling van VfB Stuttgart staan.

Technisch manager Marcel Brands van PSV kon gisteren geen termijn koppelen aan de periode die PSV Ibrahim Afellay geeft om te beslissen over zijn toekomst. Komt hij niet snel naar Eindhoven om mee te trainen, dan is de voormalig aanvoerder bij de competitiestart vermoedelijk niet fit. Duidelijk is ook dat bij de komst van Afellay een andere middenvelder kan vertrekken en normaal gesproken is dat Marcel Ritzmaier.

PSV heeft inmiddels wel aan talent Ramon Pascal Lundqvist een aanbieding gedaan om zijn contract te verlengen. De 18-jarige Zweed laat de club al enkele maanden wachten op een antwoord.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Scheidsrechtersbaas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheids­rech­ters­baas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vindt dat Serdar Gözübüyük een strafschop had moeten geven aan sc Heerenveen, maar de scheidsrechter zelf blijft bij zijn beslissing. ,,Ik vond het te licht’', zei Gözübüyük bij FOX Sports over de botsing tussen doelman Kostas Lamprou van Ajax en de Friese spits Sam Lammers. ,,Hij raakte ‘m, er was contact. Maar Lammers kon niet meer bij de bal. Daarom kan ik er mee leven dat ik geen strafschop gaf.’'