Volledig scherm
Tim Matavz geniet nog steeds de hoogste prioriteit voor PSV.

PSV zoekt spits: Maar niet ten koste van alles

Vijf dagen voor het sluiten van de transferperiode zegt technisch manager Marcel Brands van PSV er rekening mee te houden dat de zoektocht naar de zo gewenste doelpuntenmachine mislukt. 'We blijven zoeken, maar niet ten koste van alles.'

Twee dagen na het vorige seizoen meldde de directie van PSV dat er zou worden geïnvesteerd in scorend vermogen. Eerder deze maand beloofde technisch manager Marcel Brands nog dat die goaltjesdief er echt wel zou komen. Waarom het zo lang duurde, zou hij na 31 augustus wel uitleggen. 

Bijstellen
Nu stelt Brands tegenover het AD dat verhaal bij. 'Natuurlijk blijven we zoeken naar een spits,' zegt hij. 'Maar niet ten koste van alles. We hebben te maken met een nieuw beleid, een nieuwe financiële huishouding. Daar moet het wel in passen. Het is mogelijk dat we met het huidige spelersmateriaal verder gaan.' 

Komend weekeinde wordt in elk geval geen nieuwe poging gedaan om Tim Matavz los te weken bij FC Groningen. 'In de tussentijd maken we intern de overweging wat we wel of niet zullen doen,' aldus Brands. Daarna resteren PSV nog drie dagen om te handelen. 

El Hamdaoui
PSV mikte eerst op Mounir El Hamdaoui, maar Ajax ziet hem liever niet naar de concurrent gaan en de Marokkaans international wil zijn salaris van 1,8 miljoen euro behouden. In Eindhoven ligt het 'salarisplafond' op één miljoen. Voor Matavz had PSV zo'n 5,5 miljoen euro willen betalen, maar dat bod werd een week geleden van tafel geveegd door FC Groningen. De afgelopen dagen was er kort contact tussen directeur Hans Nijland en Brands, om de standpunten nog eens helder te krijgen. Ze kwamen niet nader tot elkaar. 

Titelkansen
Een nieuwe spits was prioriteit nummer één voor PSV, eigenlijk al vanaf de winterstop. Nu is al zo'n 22 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers, maar zou die topscorer dus onhaalbaar kunnen blijken. Deze week zei trainer Fred Rutten nog dat het halen van een spits zeker van invloed zal zijn op de titelkansen.

Lees het volledige verhaal vandaag in het AD.

  1. Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien
    Update

    Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien

    De plannen voor Feyenoord City zijn klaar en hebben groen licht gekregen van het college van burgemeester en wethouders. Het masterplan behelst een ontwikkeling à la de Kop van Zuid op de linker Maasoever. Naast een nieuw stadion voor Feyenoord komen er onder meer 3500 woningen, een getijdenpark en een brug over het spoor naar Hillesluis. Aan Feyenoord City hangt een prijskaartje van 1 miljard euro, exclusief het stadion. De gemeenteraad zal binnenkort over het mega-project oordelen.