De Oranje Leeuwinnen voor de finale tegen Denemarken. Staand, vlnr: Sari van Veenendaal, Anouk Dekker, Stefanie van der Gragt, Vivianne Miedema, Kika van Es en Sherida Spitse. Gehurkt, vlnr: Shanice van de Sanden, Jackie Groenen, Lieke Martens, Daniëlle van de Donk en Desiree van Lunteren.
Volledig scherm
PREMIUM
De Oranje Leeuwinnen voor de finale tegen Denemarken. Staand, vlnr: Sari van Veenendaal, Anouk Dekker, Stefanie van der Gragt, Vivianne Miedema, Kika van Es en Sherida Spitse. Gehurkt, vlnr: Shanice van de Sanden, Jackie Groenen, Lieke Martens, Daniëlle van de Donk en Desiree van Lunteren. © Pim Ras Fotografie

Rapport: glanzende cijfers voor de Oranje Leeuwinnen

Het EK-voetbal verliep voor de Oranjevrouwen boven alle verwachtingen. Op het eindrapport pronken daarom alleen voldoendes. Niemand blijft zitten.

  1. Angstaanjagend avondje bij Galgenwaard: ‘Bakstenen vlogen om de oren, kinderen beefden als een rietje’
    PREMIUM

    Angstaanja­gend avondje bij Galgen­waard: ‘Bakstenen vlogen om de oren, kinderen beefden als een rietje’

    Terwijl gezinnen met kinderen na afloop van de wedstrijd FC Utrecht - Cambuur buiten het stadion een veilig heenkomen zoeken, vliegen bakstenen en terrasstoelen het publiek om de oren. Relschoppers met bedekte gezichten belagen agenten van de Mobiele Eenheid en stewards van hun eigen club. „Het was angstaanjagend. Dit wil je gewoon niet.” Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht noemt de situatie ‘zeer ernstig’ en zegt dat de grens in zicht is.