Volledig scherm
De Italiaan Graziano Pellè. © ANP

'Reddende engel' Pellè klaar voor debuut bij Feyenoord

Ronald Koeman werkte gisteren met een vrijwel volledige selectie toe naar de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De oefenmeester heeft na de komst van Graziano Pellè en Wesley Verhoek plotseling volop keuzemogelijkheden in zijn frontlinie. De Italiaan lijkt klaar voor zijn debuut in De Kuip.

Met spitsentrainer Roy Makaay als aandachtig leermeester werkte Graziano Pellè gisteren naar hartenlust af op het doel van derde doelman Ronald Graafland. De op huurbasis bij Parma weggeplukte aanvaller kreeg op Varkenoord af en toe zelfs de handen op elkaar van het doorgaans kritische Rotterdamse publiek. Met zijn hoofd, zijn linker- en rechtervoet: Pellè liet Graafland met regelmaat van de klok kansloos.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

De kans is groot dat de aanvaller morgenavond in de Kuip meteen in de basis staat. Tegen het laag ingeschatte PEC Zwolle zal coach Ronald Koeman gewoon voor de huisstijl met drie spitsen kiezen en is het ideale moment om de huurling te brengen meteen aangebroken.

Koeman stoorde zich de afgelopen weken enigszins aan de verhalen in de media dat de Italiaan de reddende engel moet zijn in de haperende frontlinie van Feyenoord. De coach wil voorkomen dat de spits met een enorm hoog verwachtingspatroon te maken krijgt, zeker omdat de laatste buitenlandse spits die Feyenoord haalde wél een ongelooflijke voltreffer was. Maar Pellè is volgens de Rotterdamse clubleiding geen John Guidetti, hij zal vooral fungeren als aanspeelpunt om op die manier vooral schaduwspits Lex Immers tot een hoger rendement te krijgen.

Als Koeman inderdaad zijn nieuwe spits meteen voor de leeuwen gooit, zal Guyon Fernandez het kind van de rekening zijn. De Hagenaar scoorde dit seizoen nog niet, al was er op zijn tomeloze inzet nimmer iets aan te merken.

Of de tweede nieuwkomer, Wesley Verhoek, al meteen mag starten is nog onduidelijk. De van FC Twente overgekomen rechterspits moet concurreren met Sekou Cissé en Ruben Schaken, al hoeft de laatste natuurlijk niet voor zijn plaats te vrezen.

Volledig scherm
Wesley Verhoek. © anp