Volledig scherm
© pro shots

Reimerink verruilt Eagles voor Viktoria Köln

Jules Reimerink gaat opnieuw aan de slag in Duitsland. De 25-jarige vleugelspits, die het afgelopen seizoen uitkwam voor Go Ahead Eagles, ondertekent vandaag een tweejarig contract bij Viktoria Köln uit de regionalliga west, het vierde niveau van Duitsland.

Volledig scherm
Jules Reimerink in 2011 in Duitsland in actie tegen het Hoffenheim van Ryan Babel. © EPA

De transfervrije Reimerink kiest daarmee bewust voor een rentree op de Duitse velden. De aanvaller streek in 2010 neer bij Energie Cottbus en kende bij die club uit de tweede Bundesliga aanvankelijk een sterke periode. ,,Ik denk dat het Duitse voetbal mij goed ligt," zegt Reimerink. ,,De eerste periode is me daar heel goed bevallen. Ik wilde daarom graag weer aan de slag in Duitsland. Omdat ik onlangs vader ben geworden wilde ik wel het liefst dicht bij huis blijven. Daarom ben ik heel blij met deze oplossing."

De uit Oldenzaal afkomstige Reimerink voerde ook gesprekken met Preussen Münster, uitkomend op het derde niveau in Duitsland. De plannen van Viktoria Köln, dat een niveau lager speelt, spraken hem echter meer aan. ,,Dit is een heel ambitieuze club die zo snel mogelijk naar de 1. Bundesliga wil. De grote sponsor die achter deze club zit, wil dat dolgraag bewerkstelligen. Ik heb daarom ook erg veel zin in dit avontuur," aldus Reimerink.

De rechtsbuiten keerde vorig jaar na zijn periode in Duitsland en een seizoen bij VVV terug naar De Adelaarshorst. Bij de club waar hij in 2009 doorbrak, beleefde Reimerink een vervelende comeback. Onder trainer Foeke Booy zat hij vooral op de bank. Na diens ontslag kreeg Reimerink meer speeltijd, maar ondanks zijn winnende treffer in De Kuip tegen Feyenoord kon hij de degradatie van de Eagles niet voorkomen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement