Volledig scherm
Ton Caanen. © pro shots

Reisje naar Zuid-Amerika kost Caanen de kop bij Roda JC

Een trip naar Zuid-Amerika heeft Ton Caanen de kop gekost bij Roda JC. De technisch directeur maakte het reisje vorige maand zeer tegen de zin van de Raad van Commissarissen (RvC) én de directie. 

Caanen wilde vorige maand in Latijns-Amerika contacten aanknopen met diverse profclubs en zijn netwerk uitbreiden. Dat maakte de toch al broze positie van Caanen, die verantwoordelijke is voor de ruim dertig aankopen in het laatste anderhalf jaar, er niet beter op. Niet alleen de directie keurde de reis af, ook de RvC had geen goed woord over voor de actie van Caanen, die uiteindelijk twee weken wegbleef.

Volledig scherm
Ton Caanen, tussen mede-eigenaar Aleksei Korotajev en advisuer Nicolas Anelka in. © EPA

Het was een belangrijke reden voor de club om Caanen per direct uit zijn functie te ontheffen. Omdat de Limburger nog een contract heeft tot 2018 wordt mogelijk bekeken of hij in aanmerking komt voor een andere functie binnen de club. Maar gezien de verhoudingen zou het ook niet vreemd zijn als het contract voortijdig wordt beëindigd.

Eerder schermde Caanen ook al dat hij goede contacten had bij Tottenham Hotspur en dat Roda JC een soort satellietclub kon worden van de Engelsen. Daar is nooit iets van terecht gekomen. Er heeft welgeteld ooit één speler van de Engelse club meegetraind tijdens een trainingskamp van Roda in de winter van 2016, maar na één week werd verdediger Kyle Walker-Peters alweer naar huis gestuurd.

Live Voetbal

home logo sc HeerenveenHEE
EINDE
2-3
FC UtrechtUTR
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
8-0
De GraafschapGRA
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
1-2
FC EmmenEMM
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
0-2
Fortuna SittardFOR
away logo