Jong Ajax in actie tegen Jong Heracles.
Volledig scherm
Jong Ajax in actie tegen Jong Heracles. © pro shots

'Reserveteams Ajax en Twente in Jupiler League'

UpdateDe Jupiler League wordt komend seizoen aangevuld met twee beloftenteams van eredivisieclubs. Dat heeft Jelle Beuker, woordvoerder van de Jupiler League, donderdag bevestigd. Tot nu toe zijn Jong Ajax, Jong PSV, Jong Twente en Jong Vitesse de kandidaten om de overstap te maken.

  1. Negen ideeën over opzet Jupiler League

    Negen ideeën over opzet Jupiler League

    De tijd dringt voor de clubs in de Jupiler League. Nog altijd is er geen besluit over de competitieopzet voor komend seizoen. Eén ding is zeker: op dezelfde voet verder, is geen optie. 'Het faillissement van AGOVV en Veendam heeft een verschraalde competitie achtergelaten', zegt Jelle Beuker. De operationeel directeur van de Coöperatie Eerste Divisie heeft de ingewikkelde taak de tweede profdivisie weer aantrekkelijk te maken. 'De ploegen hebben meer wedstrijden nodig die ergens om gaan.'
  2. 'Amateurclubs eisen minder regels voor betaalde voetbal'

    'Amateur­clubs eisen minder regels voor betaalde voetbal'

    Clubs uit de Topklasse van het amateurvoetbal willen dat de KNVB minder regels stelt aan promotie naar de Jupiler League. Dat meldt de Volkskrant. De KNVB is druk bezig aan een nieuwe competitie-opzet voor de Eerste Divisie. Verplichte promotie vanuit de amateurs naar het betaald voetbal, gedwongen degradatie van de slechtste Eerste Divisieploegen, en het toestaan van minder dan zestien profspelers per elftal zijn serieuze opties.