Volledig scherm
Ron Vlaar. © pro shots

Revaliderende Vlaar niet welkom bij Feyenoord, wel bij AZ

AZ biedt Ron Vlaar de mogelijkheid om in Alkmaar te revalideren van zijn knieblessure. De 29-voudig international wilde bij Feyenoord aan zijn herstel werken, maar daar was Vlaar niet welkom. Na een meniscusoperatie in juli is Vlaar zeker vier maanden uitgeschakeld. Zijn contract bij Aston Villa liep afgelopen zomer af.

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord zei in de Telegraaf: ,,Ron heeft inderdaad gevraagd of hij hier eventueel verder kon herstellen. Gezien zijn status hebben we dit uitgebreid intern besproken. We hebben te maken, zoals iedereen weet, met een team dat naar elkaar toe aan het groeien is. In dat proces achten wij het niet goed als er iemand bij komt met een geheel andere focus en doel, hoe logisch ook.''

,,Dat heb ik hem in een persoonlijk gesprek laten weten. Het is puur vanwege Ron zijn grote verdienste voor Feyenoord dat we het nog wel zeer serieus hebben bekeken.'' Vlaar (30) speelde tussen 2006 en 2012 in De Kuip.

AZ
Na die afwijzing wendde Vlaar zich tot AZ, de club waar hij in de jeugdopleiding speelde en doorbrak in het betaald voetbal. In Alkmaar is hij wel welkom. Directeur voetbalzaker Earnest Stewart op de clubwebsite: ,,Als club hebben wij de filosofie dat wij dit soort verzoeken accepteren van spelers die iets voor AZ hebben betekend. Eerder trainden bijvoorbeeld ook Nick van der Velden, Simon Cziommer, Dirk Marcellis en Willie Overtoom mee. Momenteel bouwt Mounir El Hamdaoui bij ons aan zijn conditie."