Volledig scherm
Richard Witschge. © pro shots

Richard Witschge wordt assistent van Ten Hag bij Ajax

Richard Witschge gaat de rest van het seizoen fulltime aan de slag als assistent-trainer van het eerste elftal van Ajax. De oud-speler was al bij de Amsterdamse club parttime in dienst als individuele trainer, maar zal nu dus hoofdcoach Erik ten Hag gaan assisteren.

De 48-jarige Witschge is een kind van de club. De geboren Amsterdammer werd bij Ajax opgeleid en speelde er twee periodes. Coach Ten Hag had zelf verzocht om Witschge toe te voegen aan zijn staf. De overige assistent-trainers zijn Alfred Schreuder, Aron Winter, Carlo l'Ami (keeperstrainer) en Bjorn Rekelhof (performance trainer).

Witschge werkt voornamelijk met de jeugd van Ajax. Hij ging in januari al met de selectie van Ten Hag mee naar het trainingskamp in Portugal. ,,Ik heb daar gemerkt dat hij een scherp inzicht heeft en zegt wat hij ziet. Hij kent de jeugdspelers goed en vertolkt ook een soort rol als mentor. Ik wil hem er graag bij houden'', aldus Ten Hag.

Spitsentrainer

Ten Hag wil zijn technische staf uitbreiden met een spitsentrainer. Die nadrukkelijke wens heeft de coach bij de directie van Ajax neergelegd. ,,Op welke termijn we dat kunnen verwachten weet ik niet, maar zo’n type missen we nu in de staf. We hebben veel jonge spelers en die moet je heel intensief begeleiden. Dan heb je specialisten nodig.’’

Richard Witschge blijft sowieso tot het einde van het seizoen assistent-trainer. Ten Hag: ,,Als dat van beide kanten bevalt, gaan we daar ook na het seizoen mee verder. ,,Richard heeft een scherp inzicht en kent veel jeugdspelers. Hij heeft ook een soort mentorrol.’’