Riedewald verlengt bij Ajax tot 2020

Jairo Riedewald heeft maandag zijn contract bij Ajax opengebroken en met een jaar verlengd tot 2020. De verbeterde verbintenis gaat met terugwerkende kracht vanaf 1 januari dit kalenderjaar in.

De negentienjarige verdediger veroverde dit seizoen een basisplaats bij Ajax en debuteerde voor het Nederlands elftal. De geboren Haarlemmer komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie omdat hij vorige maand een enkel brak tijdens een duel met Feyenoord. Hij moet naar verwachting minimaal drie maanden revalideren.

,,Dat ik mijn handtekening onder dit mooie contract heb gezet, geeft rust om verder te revalideren", stelt Riedewald op de website van zijn club. ,,Het is een lastige periode, waarin ik wel op schema lig wat betreft de revalidatie. Ik loop nog op krukken, maar dat is om de enkel meer rust te geven. Mentaal en fysiek gezien gaat het goed. Het liefste wil ik dit seizoen nog een wedstrijd meepikken, of dat nu in Ajax 1 of Jong Ajax is. Maar lukt dat niet, dan richt ik me op volgend seizoen."

,,Dit is een goed signaal naar onze spelers toe", reageerde directeur voetbalzaken Marc Overmars op het nieuwe contract voor Riedewald. ,,Als jongens stappen maken van bankzitter naar basisspeler en vervolgens naar het Nederlands elftal dan hoort daar een verandering in het contract bij. In dit stappenplan is Jairo een voorbeeld. Nu heeft hij een tegenslag omdat hij geblesseerd is. Dat is jammer voor hem, maar dat was geen enkel discussiepunt wat betreft deze contractverbetering."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement