Volledig scherm
Marcel Ritzmaier. © anp

Ritzmaier tekent bij bij PSV, Van Ooijen moet vertrekken

UpdatePSV heeft Marcel Ritzmaier beloond voor zijn sterke ontwikkeling. De 20-jarige middenvelder uit Oostenrijk, die dit seizoen op huurbasis uitkomt voor SC Cambuur, zet binnenkort zijn handtekening onder een nieuw contract in Eindhoven.

Volledig scherm
Peter van Ooijen. © anp

Waarschijnlijk gaat Ritzmaier voor 4 jaar bijtekenen. PSV maakte net melding van een mondeling akkoord.

PSV nam het Oostenrijkse talent in januari 2010 over van Austria Kärnten. Ritzmaier maakte 1,5 jaar later zijn debuut in de hoofdmacht, maar wist niet uit te groeien tot een basisspeler. Als huurling bij Cambuur maakt de linksbenige middenvelder dit jaar wel een sterke indruk, wat hem een nieuw contract en een nieuwe kans bij PSV oplevert.

Peter van Ooijen moet waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe werkgever. De clubleiding van PSV heeft besloten de optie in het aflopende contract van de 22-jarige middenvelder niet te lichten. De Brabander doorliep de hele jeugdopleiding bij PSV en debuteerde 2 jaar geleden in het eerste. Een echte doorbraak bleef echter uit. Dit seizoen speelt Van Ooijen voornamelijk in Jong PSV. Farshad Noor (19) mag sowieso blijven, de optie in zijn contract is gelicht.

  1. Scheidsrechtersbaas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheids­rech­ters­baas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vindt dat Serdar Gözübüyük een strafschop had moeten geven aan sc Heerenveen, maar de scheidsrechter zelf blijft bij zijn beslissing. ,,Ik vond het te licht’', zei Gözübüyük bij FOX Sports over de botsing tussen doelman Kostas Lamprou van Ajax en de Friese spits Sam Lammers. ,,Hij raakte ‘m, er was contact. Maar Lammers kon niet meer bij de bal. Daarom kan ik er mee leven dat ik geen strafschop gaf.’'