Volledig scherm

RKC stelt teleur met punt tegen VVV

UpdateRKC Waalwijk en VVV hebben zaterdagavond 1 punt overgehouden aan hun ontmoeting op de zesde speeldag van de eredivisie. Op de uitslag van 1-1 was niets af te dingen. RKC was sterker, maar vond tot de slotfase weinig openingen. In de laatste minuten schitterde doelman Niki Mäenpää van VVV.

Volledig scherm
Volledig scherm

VVV verraste de thuisclub in de 7e minuut met een snelle counter. Aleksandar Radosavljevic trapte diep. De Waalwijkse verdediging zette de buitenspelval open, maar er kwam geen fluitsignaal voor de doorgelopen verdediger Marcel Seip. Met de buitenkant van zijn schoen lifte hij de bal over de uitlopende doelman Jeroen Zoet, 0-1.

De Noord-Limburgse ploeg ging onmiddellijk over tot een nog meer behoudende speelwijze. RKC kreeg veel balbezit, maar kon tot de rust geen openingen vinden. Uit een hoekschop tikte verdediger Henrico Drost de bal op de bovenkant van de lat. Een kopbal van spits Teddy Chevalier vloog over. Kort voor rust claimde Rober Braber een strafschop toen hij bij een zeldzame doorbraak over de uitlopende doelman Niki Mäenpää duikelde. Scheidsrechter Dennis Higler vond het een fopduik en trok de gele kaart.

Kort in de tweede helft kwam VVV dicht bij het tweede doelpunt. Seip kopte tegen de paal op een vrije trap van Ricky van Haaren. Het was zo'n beetje het enige Venlose wapenfeit. RKC ging in hoger tempo spelen en drukte VVV verder terug en creëerde nu wel kansen. Nadat Chevalier voorlangs had gekopt, maakte de Fransman in de 56e miinuut gelijk na een dieptepass van Jeff Thans. In de 66e minuut kogelde Rodney Sneijder een vrije trap tegen de paal.

Even later keerde Mäenpää een hard schot van Braber. VVV leek te bezwijken, maar kwam in de slotfase toch nog gevaarlijk opzetten. In de 81e minuut haalde Van Haaren van dichtbij uit met een diagonaal. Zoet redde schitterend. Hij kreeg zijn vingertoppen nog net tegen de bal. In de blessuretijd redde Mäenpää het gelijkspel voor VVV op een hard schot in de kruising van Ard van Peppen. In de slotseconden redde de Finse keeper nogmaals schitterend bij een vrije trap van Sander Duits. RKC handhaafde zich in de middenmoot, VVV bleef in de onderste regionen van de ranglijst.