Rob Witschge.
Volledig scherm
Rob Witschge. © Pim Ras

Rob Witschge: FC Utrecht heeft de messen geslepen

TopweekendDe eredivisie staat komend weekend onder hoogspanning. Zes van de zeven clubs uit de top 7 treffen elkaar. Koploper Ajax speelt de lastige wedstrijd bij FC Utrecht, AZ ontvangt Feyenoord en in Eindhoven speelt PSV het Brabantse onderonsje met nummer 4 Willem II. Een vooruitblik met een oud-speler. Vandaag: Rob Witschge (ex-Ajax, -Feyenoord en -FC Utrecht). 

Rob Witschge debuteerde in 1985 bij Ajax en belandde via Saint-Étienne bij Feyenoord. Daar werd hij in 1993 landskampioen en won hij driemaal de KNVB beker. Na zijn vijf jaar bij Feyenoord speelde hij nog een jaar voor FC Utrecht. In het seizoen 2008/2009 was Witschge assistent van Ajax-coach Marco van Basten.

Willem II-PSV, zaterdag 8 februari (19.45 uur)

Rob Witschge: ,,Het ligt heel erg aan het begin van de wedstrijd. Willem II is natuurlijk beter in vorm, PSV zit in een fase waarin alles tegen zit. Ze moeten zorgen dat ze niet al vroeg in de wedstrijd een klap krijgen, want dan gaan de koppies hangen. Normaal gesproken zou ik blind zeggen dat PSV thuis wint van Willem II, maar ze zitten nu echt niet lekker in hun vel. Ik houd het op een gelijkspel, 1-1.’’

Poll

Hoe eindigt PSV - Willem II?

  • PSV wint (28%)
  • Willem II wint (51%)
  • Gelijkspel (22%)
11354 stemmen

FC Utrecht-Ajax, zondag 9 februari

,,Oei, een traditioneel lastig potje voor Ajax. Ze hebben het daar de laatste jaren vaak moeilijk gehad. FC Utrecht zal ook zondag weer de messen slijpen. Met name de supporters van Utrecht haten Ajax en de spelers zullen gebrand zijn om de koploper te verslaan, zoals altijd. Toch denk ik dat Ajax wint. Natuurlijk, ze hebben momenteel veel blessures, maar Ajax moet winnen. Ik verwacht dat ze dat gaan doen: ze winnen met 1-2.

Poll

Hoe eindigt FC Utrecht - Ajax?

  • FC Utrecht wint (35%)
  • Ajax wint (50%)
  • Gelijkspel (15%)
15138 stemmen

AZ-Feyenoord, zondag 9 februari (14.30 uur)

,,Het is leuk om dit seizoen naar AZ te kijken. Ze spelen mooi voetbal en presteren uitstekend. Maar dat laatste doet Feyenoord sinds de komst van Dick Advocaat ook. Ze spelen met een gesloten defensie en geven daardoor weinig kansen weg. Daarnaast draait het de laatste weken voorin ook beter. Toch verwacht ik een minimale overwinning voor AZ. Ik denk dat het 1-0 wordt.’’

Rob Witschge (R) snelt langs Feyenoorder Kenneth Monkou.
Volledig scherm
Rob Witschge (R) snelt langs Feyenoorder Kenneth Monkou. © ANP

Poll

Hoe eindigt AZ - Feyenoord?

  • AZ wint (24%)
  • Feyenoord wint (58%)
  • Gelijkspel (18%)
12593 stemmen