Volledig scherm
PREMIUM
Robert Maaskant, van eredivisietrainer tot ondernemer bij uitzendbureau Recruit a Student. © Foto Marco Keyzer / Pix4Profs

Robert Maaskant, van eredivisietrainer naar uitzendbaas

Van voetbaltrainer in de eredivisie tot een eigen uitzendbureau op Schiphol. 2017 was voor Robert Maaskant het jaar van de grote ommezwaai. 

Mistflarden dwalen langs de Schipholtoren. Op de startbaan lichten lampen op. Een KLM-vliegtuig komt in beweging voor het naderende vertrek. Robert Maaskant ziet vanuit zijn kantoor in het World Trade Center reizigers rennen richting de vertrekhal. Sinds enkele maanden runt de 48-jarige Bredanaar op de vliegbasis de Amsterdamse tak van het uitzendbureau Recruit  a Student. ,,Dit had ik een jaar geleden totaal niet verwacht", zegt Maaskant. 

  1. Van der Gragt is er eindelijk weer bij: ‘Mentaal was het zwaar’

    Van der Gragt is er eindelijk weer bij: ‘Mentaal was het zwaar’

    Stefanie van der Gragt heeft bij FC Barcelona vrijwel het gehele seizoen geworsteld met blessures. Een kleine drie weken voor de start van het WK meldde de verdedigster zich echter fit en uitgerust bij de selectie van de Nederlandse voetbalsters. ,,Zo, het mocht even duren, maar gelukkig ben ik er weer'', zegt Van der Gragt met opluchting in haar stem. ,,In de aanloop naar het laatste EK was ik bijna het hele seizoen geblesseerd, maar toen pakten we wel de Europese titel. Laten we hopen dat het nu weer zo gaat.”