Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Roda JC zet bikkelharde Paulissen en drie anderen uit selectie

Roda JC heeft in de aanloop naar de play-offs vier spelers laten weten dat ze niet meer in actie komen dit seizoen. Een daarvan is Mitchel Paulissen die zondag in het duel tegen Vitesse een rode kaart kreeg. Hij had nog een schorsing staan van een eerdere kaart in de play-offs en mag dus in totaal vier duels niet spelen.

Door Wilma Loop

Trainer Yannis Anastasiou noemt de actie van Paulissen 'onacceptabel en dom'. Het terugzetten naar het tweede team vindt hij dan ook een logische stap en een gepaste stap.

Ook Simeon Raykov, Thanassis Papazoglou en Simon Church hebben te horen gekregen dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van hun diensten. Raykov gaat net als Paulissen trainen bij het tweede team. Raykov, die de ploeg in de winter kwam versterken, heeft in de ogen van Anastasiou niet laten zien wat hij kan. ,,Hij heeft voor mij geen meerwaarde ook al omdat we drie buitenspelers hebben.'" 

De Griekse spits Papazoglou en Welshman Church gaan terug naar hun thuisland.

Papazogolou was gehuurd van Kortrijk, maar die club heeft aangegeven dat hij niet meer terug hoeft te komen. Anastasiou is volgend jaar de nieuwe trainer van de club. Church heeft laten weten nog niet klaar te zijn voor een rentree. Hij was al vanaf september geblesseerd en heeft nog geen speelminuten gemaakt.

Jens van Son is door trainer Anastasiou weer teruggehaald naar het eerste elftal. Gezien de (lichte) blessures van El Makrini en Gjnatic is een versterking op die plek nodig. Yannis Anastasiou heeft aangegeven de play-offs alleen in te willen gaan met spelers die beschikbaar zijn en volledig gemotiveerd zijn.