Volledig scherm
Ron Vlaar. © ANP Pro Shots

Ron Vlaar blijft nog twee jaar bij AZ

Ron Vlaar is ook de komende twee seizoenen speler van AZ. De international van Oranje tekent in Alkmaar bij tot de zomer van 2018. Vlaars contract liep komende zomer af.

De 32-voudig international keerde in oktober vorig jaar terug bij de club waarvoor hij in 2005 debuteerde. De clubloze Vlaar kreeg bij AZ de kans om te revalideren van een knieoperatie en dat leidde al snel tot meer. De robuuste Noord-Hollander ging meetrainen, verdiende een contract tot het einde van het seizoen en werd een vaste kracht in de ploeg van trainer John van den Brom.

Met Vlaar als steunpilaar achterin werkte AZ zich op tot de vierde plaats in de Eredivisie, goed voor een plek in de voorronde van de Europa League. De verdediger dwong bovendien weer een plek af in het Nederlands elftal.

,,Ik ben hier echt heel erg blij mee'', zei Vlaar maandag op de website van AZ over zijn nieuwe dienstverband. ,,Ik ben lekker aan het voetballen en we hebben goede resultaten neergezet. Maar we kunnen nog altijd beter. Er zijn genoeg uitdagingen, zowel individueel als met de ploeg. Wanneer ik stop met voetbal weet ik niet, maar dit contract geeft in ieder geval voor mezelf een stukje rust. Daar gedij ik goed bij.''

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement