Ronald de Boer aan het werk voor ESPN.
Volledig scherm
Ronald de Boer aan het werk voor ESPN. © ANP

Ronald de Boer niet langer vast gezicht bij ESPN: zender niet blij met ambassadeurschap Qatar

Ronald de Boer is niet langer een van de vaste analytici op betaalzender ESPN. Een van de redenen hiervoor vormt een van de voorname nevenfuncties die de oud-prof van onder meer Ajax, FC Barcelona, Rangers en Oranje bekleedt: zijn ambassadeurschap voor Qatar. Dat land houdt eind 2022 het nu al omstreden WK voetbal.

39 reacties

 • J. Schottelndreier

  1 jaar geleden
  @Roy: op de radio hoorde ik een man uit Harskamp zeggen dat er maar 5 relschoppers waren, de rest was nieuwsgierig en heet ze welkom. Maar de pers wil sensatie. Qatar, daar ga ik niet heen. Ook niet kijken. Canada 2026 weer.
 • P. van der Kooij

  1 jaar geleden
  Ik lees hier verhalen over zakken met chips op de bank eten. Ik denk dat de meeste gastarbeiders daar niet eens weten hoe zakken met chips eruit zien. Het zijn vooral luie en domme Nederlanders die zakken met chips inkopen. Ronald de Boer koopt overigens geen zakken met chips. Die heeft daar zoveel geld verdient dat hij liever kaviaar op een toastje nuttigt....
 • CJ. Vermeulen

  1 jaar geleden
  Terechte beslissing van ESPN, alleen vind ik dit wel een halfslachtige besluit. Geen vaste analyticus maar wel een mogelijkheid houden om hem als oproepkracht in te zetten, wees dan een “vent” en werk helemaal niet meer met hem samen.
 • Van Rossem

  1 jaar geleden
  Lekker hypocriet zeuren over gastarbeiders in Qatar zelf hele volksstammen binnen gehaald in jaren 60 70.Rellen bij coa toen de Syriëers kwamen.En van de week heel harskamp op stelten door een stel proleten tegen buitenlanders. Maar wel verontwaardiging over Qatar.
 • Angus Nushaar

  1 jaar geleden
  En terecht,deze graaier had de broer van bernard jr kunnen zijn al is die nog wat Celsius erger!