Rood na trappen supporter: Niet de eerste keer

UpdateHet is niet voor het eerst dat een voetballer van het veld wordt gestuurd na geweld tegen een supporters, zoals gisteren gebeurde met AZ-keeper Esteban Alvarado in de Amsterdam Arena. Een paar maanden geleden gebeurde het ook in Roemenië.

Dat was tijdens de competitiewedstrijd tussen Petrolul Ploiest en Steau Boekarest eind oktober Die liep totaal uit de hand. Niet direct door de schuld van de spelers, maar door een supporter. In de slotminuten van de eerste helft rende een fan over het veld.

Hij sloeg Steau-verdediger George Galamaz op de zijkant van zijn gezicht en maakte zich vervolgens uit de voeten voor de rest van het team. De ploeggenoten van Galamaz lieten hem niet ontsnappen. Ze sloegen en schopten de supporter. Hiervoor kregen twee spelers de rode kaart. Het was een zwarte dag voor het Roemeense voetbal.

Griekenland, Engeland, Oekraïne
Op YouTube zijn meerde filmpjes te vinden van spelers die een rode kaart krijgen na het schoppen van een fan. Die beelden zijn afkomstig uit Griekenland, Engeland en Oekraïne. Een Engelse amateurvoetballer wordt nota bene weggestuurd omdat hij een man in een Borat-string hardhandig tegen de grond werkt.