Volledig scherm
Jackie Groenen. © ANP

Roord vervangt Groenen tegen Zwitserland

De Oranje Leeuwinnen moeten het morgenin de beslissende return tegen Zwitserland om een WK-ticket doen zonder Jackie Groenen. De 23-jarige middenveldster van de Duitse club 1. FFC Frankfurt heeft te veel last van een enkelblessure om aan te treden op het kunstgras in Schaffhausen, liet een woordvoerster van de KNVB weten.

 Groenen viel vrijdag geblesseerd uit tijdens het eerste duel in Utrecht, dat Oranje met 3-0 won.

De dynamische middenveldster is een vaste waarde in het elftal van bondscoach Sarina Wiegman. Groenen kreeg in De Galgenwaard een trap op haar rechterenkel en moest aangeslagen van het veld. Ze werd afgelost door Jill Roord, die morgen mag starten. Ze begint om 19.00 uur aan haar vierde interland.

Groenen vloog zondagavond wel met de selectie mee naar Zwitserland. Ze blijft ook bij de groep, maar bekijkt de wedstrijd dinsdag vanaf de kant. Wiegman roept geen vervangster op voor Groenen.

Wiegman wilde voorafgaand aan de training op het kunstgras in het LIPO Park, waarin dinsdag naar verwachting zo’n 5000 fans zullen zitten, niet zeggen of ze nog meer wijzigingen gaat doorvoeren in haar ploeg. ,,We hebben de heenwedstrijd geanalyseerd en dingen nabesproken. We gaan nu nog één keer trainen. Dinsdag maak ik de rest van de opstelling bekend.’'

Volledig scherm
Jill Roord (midden). © ANP