Volledig scherm
Pablo Rosario. © BSR Agency

Rosario over veerkracht van PSV: ‘Blijven in elkaar geloven’

Voor de tweede week op rij knokte PSV zich terug na een 2-0 achterstand. Eerst tegen FC Utrecht en gisteravond tegen sc Heerenveen. En opnieuw viel de 2-2 in de slotfase. ,,Het is een grote kracht van ons dat we echt in elkaar blijven geloven. Wat de stand ook is”, zegt Pablo Rosario. 

In totaal wist PSV in de eredivisie dit seizoen al 16 keer na de 85ste minuut te scoren. Dan kan je het bijna geen toeval meer noemen. Volgens Rosario is er geen geheim. ,,We willen echt voor elkaar strijden, ook al staan we met 2-0 of 2-1 achter en weet je dat het nog maar een paar minuten is. Dan nog zetten we alles op alles om voor een ommekeer te zorgen of te scoren”, stelde de middenvelder, die ook kritisch was. 

Het was ook alweer de tweede week op rij dat PSV in de eerste helft twee doelpunten weggaf. ,,Zuur voor ons. Daar moeten we goed naar kijken en kritisch naar elkaar zijn. Als je twee goals tegen krijgt in de eerste helft weet je dat het anders moet. Tegelijkertijd moet je, wat ik al zei,  ook het positieve eruit halen. Dat je toch nog 2-2 speelt”, vindt Rosario.

Volledig scherm
Pablo Rosario (r) mist dit seizoen weinig minuten bij PSV. © BSR Agency