Volledig scherm
Pablo Rosario. © BSR Agency

Rosario verlengt contract bij PSV tot zomer van 2023

Pablo Rosario heeft zijn contract bij PSV tot en met de zomer van 2023 verlengd. Daarmee wordt de middenvelder beloond voor zijn ontwikkeling in dit seizoen. De net 22-jarige controleur is in een jaar tijd vanuit Jong PSV uitgegroeid tot basisspeler in het eerste elftal, dat momenteel koploper is in de eredivisie.

Voor de winterstop was zijn ontwikkeling ronduit sensationeel en haalde hij ook in Champions League-wedstrijden een uitstekend niveau. Het bracht Rosario bij een selectie voor Oranje en zelfs een debuut in het Nederlands elftal. Rosario bleef ondanks de aankoop van bijvoorbeeld Érick Gutiérrez door PSV in de basis staan en trainer Mark van Bommel lijkt ook niet van plan om daar de komende periode nog van af te wijken.

Ontwikkeling

Volledig scherm
Pablo Rosario in duel met Mitchell te Vrede. © BSR Agency

Via Almere City FC kwam Rosario in 2016 naar PSV, waar hij geruime tijd kon rijpen in het beloftenelftal. Hij speelde daarin op het middenveld en soms ook centraal achterin de defensie en was al snel een van de belangrijkste spelers. Jong PSV bleek, zoals bij de nodige andere talenten, voor hem de springplank naar het hoogste niveau. Rosario leerde ‘het vak’ in de Keuken Kampioen Divisie, een competitie die PSV voor de jonge talenten absoluut niet meer wil missen.

In zes jaar Jong PSV in het betaald voetbal maakte alleen Mohamed Ihattaren eerst zijn debuut in het eerste elftal. Onder Phillip Cocu kreeg Rosario al wel een aantal kansen, maar onder Van Bommel heeft hij definitief en vrijwel direct de stap naar de eerste elf gezet. Hij dwong dat onder meer af tijdens een trainingskamp van afgelopen zomer in het Zwitserse Verbier, waar hij de technische staf van PSV in positieve zijn verraste.

Langlopend dossier

Zodra PSV de deal met Rosario rond heeft, is een langlopend dossier met goed gevolg afgesloten. De club heeft in dat geval alle jonge basisspelers met veel transferwaarde nog meer dan twee jaar onder contract staan. Het huidige contract van Rosario loopt tot 2020 en dateert nog uit de tijd dat hij vanuit Flevoland overkwam naar PSV. De club probeert momenteel nog een aantal andere contracten te verlengen, maar doorbraken laten waarschijnlijk nog een tijdje op zich wachten. Enkele spelers wegen de opties af en/of bekijken wat hun perspectief voor komend seizoen is. 

Volledig scherm
Pablo Rosario is bij PSV dit seizoen een onbetwiste basisspeler. © BSR Agency