Volledig scherm
Jeugdtrainer Bryan Roy tijdens de Ajax Foundation Kinderdag. © ANP

Roy: Racisme? Ik ben nog zwarter dan Edgar

UpdateBryan Roy, jeugdtrainer bij Ajax, heeft met verbazing kennis genomen van de uitlatingen van Edgar Davids vanmiddag na de ledenraadvergadering van Ajax.

Davids beweert dat er sprake is van racisme in de raad van commissarissen en lijkt daarmee te suggereren dat de dwarsligger in de raad, Johan Cruijff, zich hier schuldig aan gemaakt heeft.

'Ik zit al jaren héél dicht bij de familie Cruijff en dat zegt eigenlijk genoeg', aldus de voormalig topspeler, zelf van niet van Nederlandse afkomst.

Roy denkt dat de woorden van Davids een ultieme troef zijn in de koude oorlog die woedt bij Ajax. 'Ik ben nog zwarter dan Edgar!'

De ledenraad van Ajax kwam vanmiddag bijeen om uitleg te krijgen van Cruijff aan de ene kant en de vier commissarissen - waaronder Davids - aan de andere kant. De voormalige nummer 14 gaf aan niet meer met zijn collega-bestuurders te willen samenwerken, waardoor er een vertrouwensbreuk is geboren.

Voorzitter Steven ten Have verklaart nog altijd te hopen op een aanblijven van Cruijff en een samenwerking met de beoogde directeur Louis van Gaal.

Volgende week komt de ledenraad opnieuw bijeen. Dan wordt er gestemd voor de vier commissarissen of Cruijff. Op 12 december volgt een definitieve keuze tijdens een aandeelhoudersvergadering.