Volledig scherm
© DvB

Royston Drenthe naar Sparta en maakt moeder trots

Royston Drenthe vervolgt zijn loopbaan bij Sparta. Vandaag tekende de voormalig speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid voor een seizoen bij de naar de eerste divisie gedegradeerde club.

Door Dennis van Bergen

Daar stond hij dan, arm in arm met zijn moeder, in het hoofdgebouw van Het Kasteel. Royston Drenthe mag dan een verleden hebben bij clubs als Feyenoord en Real Madrid; ook het vooruitzicht van het spelen bij Sparta stemt hem trots. En zo denkt zijn moeder er ook over, bekende ze voordat de middenvelder zijn handtekening zette onder een eenjarig contract op Het Kasteel.

,,Ik ben niet te groot voor Sparta. Ik ben een gewone jongen die er alles aan zal doen om belangrijk te zijn’’, stelt Drenthe.

Koning Toto, zoals hij sinds kort door het leven gaat, traint al een poosje mee met de selectie van Henk Fraser. Drenthe maakt sindsdien een gretige en gemotiveerde indruk op de technische staf.

Vandaar dat technisch manager Henk van Stee hem graag vast wilde leggen. Dat is nu gebeurd. Tot tevredenheid van de middenvelder. Én van zijn moeder. Zij feliciteerde haar zoon hartelijk met zijn nieuwe kans als profvoetballer.

 Ook Adil Auassar verbindt zich aan de Spangenaren. Hij komt over van concurrent Roda JC.

Kijk hier hoe Royston Drenthe van alle markten thuis is:

Dennis van Bergen on Twitter

Ook voor de dochtertjes van Royston Drenthe wacht een nieuwe uitdaging: het leren van de Sparta Mars https://t.co/b9230q1vju

Volledig scherm
Rotterdam - voetbal - Royston Drenthe heeft getekend en op de foto bij Sparta Rotterdam - foto Carla Vos/Cor Vos © 2018 © foto: Carla Vos