Volledig scherm
De Oranje Leeuwinnen voor het treffen met Noord-Ierland in het Philips Stadion in Eindhoven. © Pro Shots

Run op kaarten voor wedstrijd Oranjeleeuwinnen

10.000 kaarten verkocht in één uur. Het staat er echt. Dat de Oranjeleeuwinnen ongekend populair zijn, blijkt ook wel uit de kaartverkoop voor het duel met Slowakije op 12 juni in het Abe Lenstra Stadion. In één uur werden er 10.000 tickets verkocht.

De Oranjeleeuwinnen staan bovenaan in hun poule voor WK-kwalificatie en braken begin deze maand al een record door hun wedstrijd in het Philips Stadion. In Eindhoven hadden net iets meer dan 30.000 mensen een kaartje gekocht. Nooit eerder keken er in Nederland meer mensen in het stadion naar een vrouwenvoetbalwedstrijd.

Half juni wordt er gespeeld in Heerenveen (capaciteit ongeveer 25.000) en ook de kaartverkoop voor deze wedstrijd gaat hard. In een uur werden er 10.000 tickets verkocht voor het duel met Slowakije, zo meldde de Oranjevrouwen op Twitter. 

De Oranjevrouwen staan bovenaan in hun WK-kwalificatiepoule, na de zeges tegen Noord-Ierland en Ierland. Voor de wedstrijd tegen Slowakije speelt het team van Sarina Wiegman nog een kwalificatieduel met Noord-Ierland. 

OranjeLeeuwinnen on Twitter

WOW! We gaan hard!! Een uur geleden is de kaartverkoop gestart en we zijn nu al door de grens van 10.000 verkochte tickets! 😱 Wil je er ook bij zijn? Koop dan hier snel je tickets ➡️ https://t.co/BsbDjVyNSe #NEDSLO https://t.co/Ibv3xm7hJj