Volledig scherm
Phillip Cocu (links) en Fred Rutten. © PRO SHOTS

Rutten zou het wel aandurven met Cocu

Toen Guus Hiddink in 2006 vertrok als hoofdcoach van PSV, schoof hij toenmalig assistent Fred Rutten naar voren als opvolger. De club durfde het toen niet aan, vond dat hij te weinig uitstraling had. Rutten werd na een omweg toch trainer in Eindhoven en zegt aan de vooravond van zijn vertrek dat hij het wel aan zou durven met z'n huidige assistent Phillip Cocu. 'Maar dan moet Phillip zelf ook willen', zegt Rutten in het AD.

Volledig scherm

Als PSV het hem vraagt, zegt Fred Rutten, dan wil hij zich best bemoeien met de zoektocht naar zijn opvolger. Hij benadrukt de afgelopen jaren te hebben gewerkt met een uitstekende technische staf. 'Ik zou het wel aandurven met Phillip Cocu als hoofdcoach. Als je het over mijn assistenten hebt, dan wordt hij toch als eerste genoemd.'

Het is de vraag of Cocu nu al belangstelling heeft voor het hoofdtrainerschap. Eind vorig jaar liet technisch manager Marcel Brands al doorschemeren dat hij voor de weg van de geleidelijkheid lijkt te kiezen. Snel in het diepe, zoals Frank de Boer bij Ajax, lijkt niet het plan van Cocu te zijn.

'Phillip moet het ook zelf willen', zegt Rutten niet voor niets. 'Het belangrijkste is wat het beste bij PSV past.' Hij zegt uit de tevredenheid die Brands heeft geuit over zijn functioneren, in elk geval het vertrouwen te putten dat zijn lijn bij PSV zal worden doorgetrokken.

Lees heel verhaal over Fred Rutten en PSV vandaag in AD Sportwereld.