Volledig scherm
Ruud Brood. © BSR Agency

Ruud Brood: Dit moet veranderen, anders redden we het niet

De teleurstelling is groot, zegt Ruud Brood. De trainer van NAC verwachtte er veel meer van, maar de Brabanders kwamen met pijn en moeite tegen FC Emmen niet verder dan een zwaarbevochten en niet onfortuinlijk puntje (1-1). ,,We hadden hier moeten winnen, klaar. De afstand blijft moeilijk.”

Omdat FC Emmen NAC in leven hield, kon het een nederlaag op de valreep voorkomen. ,,De eerste helft kregen we geen druk naar voren, daarom wisselde ik vrij snel”, zei Brood. ,,Emmen kon de bal makkelijk rondspelen. Ik moest iets repareren. In balverlies moeten wij sneller naar voren en vanuit de as druk zetten. Zo konden zij steeds de vrije man vinden.”

Met het na een uur inbrengen van spits Sydney van Hooijdonk voor linksback Pele van Anholt wilde Brood een speler naast Te Vrede. ,,Ik wilde wat opportunistischer spelen. Vooral in de eerste helft brachten we Te Vrede veel te weinig in stelling. Achteraf moeten we blij zijn met een punt. Dit moet veranderen, anders redden we het niet. We horen strijd te leveren.”