Volledig scherm
Alfred Schreuder. © anp

RvC FC Twente voelt zich 'zwaar besodemieterd' door Munsterman

UpdateBij FC Twente is twijfel ontstaan over de rechtsgeldigheid van de contractverlenging met trainer Alfred Schreuder. Dat meldt de krant Tubantia. De verlenging tot 2019 blijkt een mondelinge afspraak te zijn met toenmalig voorzitter Joop Munsterman. De raad van commissarissen was niet op de hoogte van die afspraak.

Volledig scherm
Joop Munsterman (links) met Alfred Schreuder. © anp

,,Dat nieuwe contract van Schreuder is niet besproken in de rvc. Het kwam voor mij als een volslagen verrassing'', zegt commissaris Hennie ten Hag in Tubantia.

Ook commissaris Joop de Winter werd verrast: ,,Ik viel van mijn stoel toen ik het hoorde. Voor het maken van die afspraak had Munsterman helemaal geen mandaat! Volgens de statuten van de club is voor zo'n ingrijpend besluit goedkeuring van de rvc nodig. Die goedkeuring is er niet en een getekend contract met Schreuder is er evenmin.''

Munsterman vertrok eerder dit jaar bij de club uit Enschede. Na gesprekken van Tubantia met de commissarissen blijkt de preses 'kaltgestellt' te zijn. De collega-commissarissen voelen zich 'zwaar besodemieterd' door Munsterman, stelt commissaris De Winter. Er ontstaat een beeld van een solistisch opererende Munsterman, die veel informatie achterhield.

,,Misleid is nog zwak uitgedrukt, zeg maar rustig zwaar besodemieterd'', zegt De Winter. ,,Uit elke lade in De Grolsch Veste komt nu een door Joop gemaakte afspraak of overeenkomst tevoorschijn waarvan wij niets wisten". Ook Hennie ten Hag is hard in zijn oordeel: ,,Ik ben ontzettend teleurgesteld in Joop Munsterman. Als je met elkaar in een bestuur zit, moet vertrouwen de basis zijn. Dat vertrouwen heeft hij zwaar beschaamd. Ik had er slapeloze nachten van.''

Munsterman reageert zelf ook in de krant. De voormalig preses heeft het verhaal van zijn voormalig collega-toezichthouders gelezen. ,,De woorden van de commissarissen laat ik voor hun rekening. Er zijn fouten gemaakt. Daarvoor heb ik dan ook mijn statutaire verantwoordelijkheid genomen door af te treden. In al mijn handelingen heb ik altijd het belang van de club, supporters en sponsors voor ogen gehad", zegt Munsterman.

Volg AD Sportwereld ook op Facebook.