Volledig scherm
PREMIUM
© Frans Paalman

Ryan Thomas: Tijd om egoïstisch te worden

Voor Ryan Thomas (23) leek een transfer in de maak. Maar omdat die er nog niet is, stelt de Nieuw-Zeelander van PEC Zwolle zichzelf nieuwe doelen. ,,Ik moet vaker doen wat ik vroeger in de achtertuin deed: lekker dribbelen en zelf schieten.’’

Volledig scherm
© Pro Shots

Door Johan Inan

Hoewel hij alweer aan de vooravond staat van zijn zesde eredivisieseizoen, was in de voorbereiding erop alles anders voor Ryan Thomas. Heus niet alleen door de zoektocht naar een mooie club, die zijn zaakwaarnemer vooralsnog tevergeefs aflegt nadat PEC hem in het voorjaar het prijskaartje influisterde. Zo kwam Thomas na de pittige opbouwtrainingen en oefenpotjes voor het eerst als papa thuis in Nederland. Als Lily Mae, een dag voor kerst geboren, zijn stem dan hoort, wil ze een knuffel. Maar niet lang, want de tv wacht.

,,Het is prachtig. Mijn vriendin en ik hebben nu een goed ritme gevonden. In de eerste maand draaide ik me ’s nachts bij elk geluidje om. Lily heeft mijn behoeften naar de achtergrond verdreven. Alles draait om haar. Ik houd haar handjes vast om haar te leren lopen en we lezen al boekjes voor. Heerlijk.”

  1. Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Feyenoorder Jordy Clasie staarde zich na de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (3-0) niet blind op de ruime zege. ,,We zakten in de tweede helft veel te ver weg. Met een gelukkig doelpunt had PEC Zwolle nog op 2-1 kunnen komen en was het voor ons misschien nog wel moeilijk geworden. Dat mag ons niet gebeuren, daar moeten we nog hard aan werken’', zei de middenvelder, die met een fraai schot in de achttiende minuut de score opende.