Volledig scherm
Luigi Bruins. © PRO SHOTS

Salzburg 'dumpt' Luigi Bruins

Red Bull Salzburg heeft al na twee maanden afscheid genomen van Luigi Bruins. De oud-Feyenoorder heeft bij de Oostenrijkse topclub te horen gekregen dat hij zijn biezen kan pakken. Dat meldt VoetbalPrimeur.nl.

Salzburg en Bruins kwamen gisteren tot overeenstemming het tot het einde van dit seizoen lopende contract met onmiddellijke ingang te ontbinden. 'Ik vind mijn selectie te groot', zegt trainer Ricardo Moniz in een gesprek met VoetbalPrimeur.

'We hebben besloten om niet door te gaan met Luigi. Bruins kwam twee maanden terug omdat we door het uitvallen van Simon Cziommer en Christoph Leitgeb een rechtermiddenvelder misten. Ik vind Luigi een uitstekende voetballer. Hij heeft zich ook verbeterd, maar miste zowel tijdens zijn speelminuten en op de training toch nog te veel om te blijven.'

Bruins speelde sinds zijn komst op 11 oktober slechts drie duels voor Red Bull Salzburg. De media in Oostenrijk rekenden vandaag hard af met de middenvelder, die in de meeste commentaren en analyses wordt neergezet als 'miskoop'.

Het contract van de 24-jarige Bruins bij Feyenoord werd afgelopen zomer niet verlengd. De aanvallende middenvelder speelde eerder voor Excelsior.