Volledig scherm
Sander Fischer, links, vorig seizoen tegen Sparta. © foto: Carla Vos

Sander Fischer zevende nieuwkomer bij Sparta

Sparta heeft er wederom een speler bij. Vandaag werd bekend dat de Rotterdamse club Sander Fischer binnenhaalt. Fischer tekent voor een jaar, plus een optie voor nog een seizoen.

Afgelopen seizoen speelde de in Rhoon geboren speler nog bij Go Ahead Eagles. Ook kwam hij uit voor onder meer Exceslior en Cambuur Leeuwarden.

Aanvankelijk was de hoop dat hij tegen PEC Zwolle (morgenmiddag) al mee kon doen, maar dat is gezien het late tijdstip van de transfer niet mogelijk.

Hij is na Robert Mühren (Zulte Waregem), Dalibor Volas (NK Celje), Julian Chabot (RB Leipzig), Franck Bambock (SC Huesca), George Dobson (West Ham United) en doelman Alex Craninx (Real Madrid) de volgende versterking.

Moeizame zoektocht 

De zoektocht naar spelers verliep tot dusver moeizaam voor Sparta. Vandaar dat de club vooral buitenlandse talenten naar Het Kasteel haalde. Spelers als Sander van der Streek, die in Rotterdam-West al lang op het lijstje stond, koos bijvoorbeeld voor FC Utrecht. Simpelweg omdat clubs van dat kaliber veel meer te besteden hebben dan de rood/witten.

Daarnaast speelt het kunstgras voor veel voetballers een rol om niet voor Sparta te kiezen. Coach Alex Pastoor zei gisteren nog dat hij de laatste weken zeker vier spelers niet had zien komen vanwege de ondergrond in het stadion. Een van hen belde gisterochtend nog af.

Desondanks slaagde zijn club er wel in om de door meerdere ploegen begeerde Mühren binnen te halen. Zo had onder meer ook Willem II belangstelling voor de aanvaller, die morgenmiddag als basisspeler start in de ontmoeting van Sparta tegen PEC Zwolle.

De aftrap van de wedstrijd op Het Kasteel is morgenmiddag om 16.45 uur. Chabot is voor dat duel geschorst, nadat hij vorige week in de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen VVV tegen twee gele kaarten opliep.