Volledig scherm
Jan Olde Riekerink. © Pro Shots

SC Heerenveen aast op Olde Riekerink

De kans is groot dat Jan Olde Riekerink volgend seizoen de nieuwe trainer wordt van SC Heerenveen. De Friese club hoopt de 55-jarige Tukker op korte termijn te presenteren als opvolger van Jurgen Streppel.

,,Ik ben momenteel met een paar Nederlandse clubs in gesprek”, zei Olde Riekerink. ,,Ik moet nu een beslissing gaan nemen wat ik ga doen. Ik ben net 4,5 week in China geweest. Ook daar heb ik met clubs gesproken. Er ligt in China een heel mooie aanbieding voor mij klaar.”

Olde Riekerink zijn laatste klus was Galatasaray. Hij werd in februari vorig jaar na een reeks teleurstellende resultaten ontslagen bij de Turkse topclub. Eerder werkte Olde Riekerink onder meer bij Ajax (jeugdtrainer en hoofd opleidingen), AA Gent, de Chinese voetbalbond en was hij assistent-trainer van FC Porto.

  1. Duitsers hopen op een weerzien Thon en Koeman

    Duitsers hopen op een weerzien Thon en Koeman

    Olaf Thon is er morgen bij als de interland Duitsland-Nederland wordt gespeeld in zijn Gelsenkirchen. De voormalig international van Duitsland speelde onder meer voor Schalke 04, er staat zelfs een Olaf Thon Museum in de stad. Duitse media kijken al uit naar een weerzien van Thon met Koeman, de man die na de door Oranje gewonnen halve finale tegen West-Duitsland in 1988 pontificaal zijn achterste afveegde met het net geruilde shirt van Thon.