Volledig scherm
Jan Olde Riekerink. © Pro Shots

SC Heerenveen aast op Olde Riekerink

De kans is groot dat Jan Olde Riekerink volgend seizoen de nieuwe trainer wordt van SC Heerenveen. De Friese club hoopt de 55-jarige Tukker op korte termijn te presenteren als opvolger van Jurgen Streppel.

,,Ik ben momenteel met een paar Nederlandse clubs in gesprek”, zei Olde Riekerink. ,,Ik moet nu een beslissing gaan nemen wat ik ga doen. Ik ben net 4,5 week in China geweest. Ook daar heb ik met clubs gesproken. Er ligt in China een heel mooie aanbieding voor mij klaar.”

Olde Riekerink zijn laatste klus was Galatasaray. Hij werd in februari vorig jaar na een reeks teleurstellende resultaten ontslagen bij de Turkse topclub. Eerder werkte Olde Riekerink onder meer bij Ajax (jeugdtrainer en hoofd opleidingen), AA Gent, de Chinese voetbalbond en was hij assistent-trainer van FC Porto.

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.