Volledig scherm
Michel Vlap. © VI Images

SC Heerenveen en Anderlecht steggelen over Michel Vlap

SC Heerenveen en Anderlecht zijn het nog niet eens over de transfer van Michel Vlap. Volgens Belgische bronnen ligt er inmiddels een bod van 5 miljoen euro bij Heerenveen. De 21-jarige Fries geldt momenteel als het belangrijkste doelwit van Anderlecht op de transfermarkt.

Door Sander de Vries

Vooralsnog vindt het bod van Anderlecht weinig gehoor op de burelen van het Abe Lenstra Stadion. Beide partijen hebben de afgelopen weken meerdere keren met elkaar gesproken. Wat de Belgen tijdens de onderhandelingen frustreert is dat Heerenveen nog geen vraagprijs heeft genoemd voor Vlap.

Over een verkoop van Vlap valt overigens best te praten, maar de speler vertrekt alleen voor de hoofdprijs. Vlap, afgelopen seizoen goed voor zestien competitiedoelpunten en zes assists, heeft nog een driejarig contract bij de club.

Bovendien is de financiële noodzaak om spelers te verkopen er niet, omdat Heerenveen eerder dit jaar al miljoenen incasseerde voor Arber Zeneli en Kik Pierie. Een deel daarvan wordt overigens gebruikt om gaten in de begroting te dichten. Een derde reden waarom Heerenveen geen haast heeft: de transfermarkt is nog ruim drie maanden geopend.

Zeker is wel dat Anderlecht zo lang niet wil wachten. Hoe graag paars-wit Vlap ook wil hebben, want de clubleiding van de topclub uit Brussel is de afgelopen maanden volledig overtuigd geraakt van de kwaliteiten van de aanvallende middenvelder.

Anderlecht denkt de investering voor Vlap dan ook ruimschoots terug te kunnen verdienen. Wat heet: men verwacht dat Vlap in de toekomst een bedrag van 20 miljoen moet opbrengen.

Vlap staat op zijn beurt wel open voor een transfer naar Anderlecht. Hij bezocht onlangs al een wedstrijd in Brussel, waar ze weleens een beter Anderlecht hebben gezien dan afgelopen seizoen. De club plaatste zich weliswaar voor de play-offs om de landstitel, maar eindigde als laatste in de kampioenspoule. Reden genoeg om de selectie deze zomer te vernieuwen. Zo werd Vincent Kompany al overgenomen van Manchester City. Hij wordt volgend seizoen speler/trainer bij de club.

Volledig scherm
Michel Vlap in actie tegen NAC. © BSR Agency