Volledig scherm
Mitchell van Bergen werd matchwinner. © BSR Agency
1
EINDE
0
  • Mitchell van Bergen 45'

SC Heerenveen trakteert thuispubliek voor het eerst op een zege

SC Heerenveen heeft voor het eerst dit seizoen een overwinning geboekt in het eigen Abe Lenstra Stadion. PEC Zwolle was aanvallend onmachtig en werd met 1-0 verslagen door een goal van Mitchell van Bergen.

De volgende klant in de medische unit van PEC Zwolle heet Gustavo Hamer. Toen de rechtsback na een half uur voetballen in Friesland de bal uitschoot, ging zitten en zijn hand in de lucht stak, was het duidelijk: wissel. Die volgde een paar minuten later dan ook. De exacte schade is nog niet duidelijk, maar de kans bestaat dat trainer John Stegeman opnieuw een speler voor onbepaalde tijd moet missen. En dat is, na het wegvallen van linksback Kenneth Paal, een hard gelag.

Bekijk hier de samenvatting van Heerenveen - PEC Zwolle (Premium).

Debutant Destan Bajselmani (20) verving Hamer in het Abe Lenstra Stadion en kon niet voorkomen dat Mitchell van Bergen vlak voor rust de 1-0 tegen de touwen schoot. PEC creëerde vervolgens veel te weinig om SC Heerenveen te verontrusten en terug te komen in de wedstrijd. Keeper Warner Hahn hoefde zich vanavond, met de zingende harde kern van Heerenveen in zijn rug, amper in te spannen.

Tekst gaat verder onder de foto...

Volledig scherm
Gustavo Hamer baalt van zijn blessure. © BSR Agency

IJdele hoop

Aan de andere kant weigerde de thuisploeg het duel voortijdig te beslissen na een misser van Sai van Wermeskerken nabij de middencirkel. Chidera Ejuke kon daardoor voor de beslissing zorgen, maar Xavier Mous hield, zoals wel vaker deze avond, zijn ploeg in de race. PEC hield hoop. IJdele hoop.

Na twee overwinningen op rij (tegen FC Emmen en RKC Waalwijk) dacht PEC weer wat omhoog te kunnen kijken, maar het tegendeel is waar na het derde verlies in vijftien dagen tijd en de  veertiende plek op de ranglijst. Aan de kant van de thuisploeg was het wél feest. De ploeg van Johnny Jansen won voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd.

Volledig scherm
Heerenveen - PEC Zwolle. © AD Sportwereld